مواد غذایی آنتی اکسیدانی ضررورت مصرف سبزیجات و میوه ها
مواد غذایی آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدان ها یکی از ترکیب های مورد نیاز بدن هستند که سبزیجات و میوه های بنفش رنگ حاوی آنها هستند
✅به همین دلیل این نوع از سبزی ها و میوه ها به رژیم غذایی روزانه لازم است.
به توصیههای زیر عمل نمائید تا با رعایت این موارد، مواد آنتی اکسیدانی بیشتری را به بدن برسانید و از بروز بیماریهای مهلکی چون سرطان، بیماریهای قلبی – عروقی، سکته مغزی و … بیشتر در امان باشید.
- خود را به استفاده بیشتر از روغن زیتون و سیر در تهیه غذاها عادت دهید
- روزانه همراه غذا یک عدد پیاز خام میل نمائید
- روزانه حتماً میوهجات و سبزیجات تازه مصرف نمائید
- کودکان خود را بجای استفاده ازتنقلات فاقد مواد مغذی (چیپس، پفک و …) به استفاده از انواع مغز دانهها (گردو، بادام و …) و میوهجات تازه عادت دهید
- تا حد امکان کمتر غذاهای آماده مصرف کنید
- به غذاهایتان سویا نیز اضافه نمائید
- و در نهایت اینکه تا حد امکان غذاهائی که حاوی آنتی اکسیدان بیشتری هستند، بیشتر مصرف نمائید
- مواد غذایی آنتی اکسیدانی
مواد غذایی آنتی اکسیدانی
مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها در میوه ها، سبزیجات، مغزهای خوراکی و غلات کامل و مقادیر کمتر از آنها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می شوند.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که می توانند از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت کنند. رادیکال های آزاد می توانند در نتیجه مواجهه با برخی مواد شیمیایی، سیگار کشیدن، آلودگی، پرتو افشانی و همچنین به عنوان یک محصول جانبی ناشی از سوخت و ساز عادی بدن شکل بگیرند. آنتی اکسیدان های غذایی شامل سلنیوم، ویتامین A و کارتنوئیدهای مرتبط، ویتامین C، ویتامین E، به علاوه مواد شیمیایی گیاهی مانند لیکوپن، لوتئین و کوئرستین می شوند.
آشنایی با فواید آنتی اکسیدانها
شما می توانید این آنتی اکسیدان ها را در بسیاری از مواد غذایی بیابید که احتمالا در رژیم غذایی روزانه شما جای دارند.
مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها در میوه ها، سبزیجات، مغزهای خوراکی، و غلات کامل و مقادیر کمتر از آنها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می شوند. مواد غذایی کم ارزش مانند غذاهای فرآوری شده از محتوای آنتی اکسیدان پایینی برخوردار هستند و حتی ممکن است موجب شکل گیری رادیکال های آزاد شوند که جای شگفتی ندارد.
مواد غذایی آنتی اکسیدانی
فواید سلامت آنتی اکسیدان ها
مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می تواند برای سلامت قلب مفید باشد و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به عفونت ها و برخی انواع سرطان کمک کند. با افزایش مصرف مغزهای خوراکی، دانه ها، حبوبات، میوه ها و سبزیجات می توانید میزان آنتی اکسیدان دریافتی خود را افزایش دهید.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت کنند.مواد غذایی آنتی اکسیدانی
آنتی اکیسدان ها در مکمل های غذایی
آنتی اکسیدان ها در مکمل های غذایی وجود دارند، اما پژوهش ها به این مساله اشاره ندارند که مصرف مکمل ها برای انسان سودمند است یا خیر. در شرایطی که پژوهش ها از فواید افزایش مصرف آنتی اکسیدان ها از منابع غذایی اشاره دارند، زمانی که هر یک از آنتی اکسیدان ها استخراج شده و به تنهایی مورد مطالعه قرار می گیرند، نتایج چندان تاثیرگذار نیست.
عصاره های آنتی اکسیدانی اغلب نتایج قابل توجهی را در مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند، اما هنگامی که در آزمایش های انسانی مورد استفاده قرار گرفته اند، نتایج برای پیشگیری از بیماری و مرگ ناامید کننده بوده اند.
یک استثنا در این زمینه مطالعه موسسه ملی چشم آمریکا درباره بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن بوده است که نشان داد ترکیبی از آنتی اکسیدان ها خطر ابتلا به مراحل پیشرفته انحطاط ماکولا مرتبط با سن را کاهش می دهد.
مهم ترین منابع آن عبارتتد از :
مرکبات، فلفل سبز،کلم بروکلی ، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی ، کلم ، طالبی ، توت فرنگی ، اسفناج و سیب زمینی .
– ویتامین E : ویتامینی محلول در چربی است که همراه با چربی ها در کبد و سایر بافت های بدن ذخیره می شود. ویتامین E اثرات مهمی در بدن دارد مثل تأخیر در پیری سلول ها و درمان آفتاب سوختگی . نیاز روزانه آن در مردان 15 واحد بین المللی و در زنان 12 واحد بین المللی است.
منابع غذایی مهم ویتامین E : روغن های گیاهی ، جوانه گندم ،آجیل ، دانه ها ، غلات سبوس دار، سبزیجات برگی شکل سبز.3- بتاکاروتن : پیش ساز ویتامین A است که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود .
بررسی بیش از 600 کاروتنوئید مختلف نشان داده است که بتاکاروتن ( یکی از کاروتنوئیدهای مهم ) سبزی ها و میوه های سبز، زرد و نارنجی را از تخریب ناشی از اشعه خورشید حفظ می کند.بنابراین تصور می شود چنین اثری را نیز در بدن داشته باشد. مقدار معینی برای دریافت آن وجود ندارد.هویج ، کدو حلوایی ، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین،اسفناج، گوجه فرنگی ، انواع کلم مثل کلم بروکلی ، طالبی ، هلو و زردآلو منابع غنی بتاکاروتن هستند.