دستور لوز نارگیل زعفرانی یک شیرینی ساده و سنتی
دستور لوز نارگیل زعفرانی
دیگه داریم کم کم به شب یلدا نزدیک میشیم …منم تقریبا یک ماه تا جایی که تونستم انواع چیزهای مخصوص یلدا رو آموزش دادم …این پست های اخیر همه برای شب یلدا مناسب امیدوارم درست کنید و لذت ببرید…..اینم یک شیرینی ساده و سنتی و بسیار خوشمزه دیگه که برای شب یلدا هم عالیه…از همین حالا هم می تونید درست کنید و بزارید کنار مخصوص یلدا
من قبلا هم دستور لوز نارگیل گذاشته بودم این دستور فرق داره بافتش منسجم تره ..دستور این لوز بسیار راحت هست فقط چند تا نکته داره که خوب دربیاد درست کردن شیره خیلی مهمه
دستور لوز نارگیل زعفرانی
لوز نارگیل زعفرانی
مواد لازم :
نارگیل دو لیوان.
شکر نصف لیوان.
گلاب دو ق غ(به جای گلاب می تونید از عرق بهارنارنج یا بید مشک استفاده کنید )
آب یک چهارم لیوان.هل ساییده نصف چهارم ق چ.آب لیمو نصف ق چ یا جوهر لیمو نوک ق چ.زعفران دم کرده غلیظ یک ق غ
نکته..اگر میخواین لوز حالت منسجمی داشته باشه نارگیل رو حتما خوب آسیاب کنید اینجوری نارگیل خوب به روغن میفته و بسیار منسجم تر میشه ولی اگر آسیاب نکنید هم خوب میشه …ابتدا شربت لوز رو باید درست کنیم مهمترین قسمت همین درست کردن شربت هست آب و شکر و گلاب و هل و آبلیمو یا جوهر لیمو رو داخل قابلمه میرزیم و روی حرارت خیلی ملایم میزلریم به هیچ وجه شربت رو هم نزنید پنج دقیقه که گذاشت به قاشق از کف کمی شکر رو حرکت بدین اصلا نباید هم بخوره فقط شکر که به کف چسبیده کمی حرکت میدیم تا زودتر آب بشه
دستور لوز نارگیل زعفرانی
تقریبا حدود یکربع می کشه تا وقتی شیره ریزریز شروع به جوشیدن کرد و شکر کامل حل شده بود شیره رو خاموش کنید و زعفرتن رو اضافع کنید و بزارید از داغی بیفته بشه شیره بعد سرد شدن باید قوام داشته باشه یعنی مثل عسل رقیق. باشه.وقتی شیره کمی خنک شد با همزن برقی حدود پنج دقیقه بزنید اونقدر باید بزنید تا شیره روش کف کنه بعد اون پودر نارگیل رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم بعد با دست دو سه دقیقه ورز میدیم تا نارگیل روغن بندازه و مثل عکس کاملا حالت خمیر پیدا کنه.
کف ظرف رو پلاستیک بندازین بعد مایه لوز رو به شکل مستطیل در بیارین خوب پخش کنین بعد روش خلال پسته بر و مدت سه ساعت بزارین داخل یخچال بمونه روش رو بپوشانید بعد برش بدین و سرو کنید