درمان رماتیسم مزمن با داروهای گیاهی نسخه درمان رماتیسم مزمن
درمان رماتیسم مزمن ،راهنمای کامل درمان روماتیسم مزمن با داروهای گیاهی
☘راهنمای کامل درمان رماتیسم مزمن با داروهای گیاهی
نسخه درمان رماتیسم مزمن :
نسخه اول :
میخک
جوز هندی
زنجبیل
قاقله
جوزبویا
هل
مغز گردوی کهنه
دارچین
بسفایج
طرز مصرف :
از هرکدام به مقدار مساوی پودر کنید. با گلاب خمیر کنید. به خمیر ۲ عدد زرده تخم مرغ اضافه کنید. در دو نوبت ضماد کنید.
نسخه دوم:
روزانه به اندازه ی۳ استکان عرق زنیان بیاشامید.
دانههای روغنی
بادام، گردو، فندق، تخم کتان، میوه درخت کاج و … جزو دانهها و مغزهای روغنی پرکالری هستند که نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد. چون امکان اضافه وزن وجود دارد و همین اضافه وزن نیز یکی از عوامل تشدیدکننده روماتیسم است. با این حال مصرف میزان کم و مناسب این دانهها و مغزها حاوی عناصر مغذی بهویژه مس و سلنیوم هستند که برای مقابله با این مشکل مفید عمل میکنند. این عناصر خواص ضدالتهابی بسیار موثری دارند. این دانههای روغنی همچنین سرشار از کلسیم هستند که باعث تقویت و افزایش استحکام استخوانها میشوند.
بادام و پوره فندق نیز جزو منابع مفید و باارزش ویتامین E. هستند. این ویتامین با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از غشاهای سلولی بدن محافظت میکند. ویتامین E. در طول زندگی همه از اهمیت بالایی برخوردار است، چون خطر ابتلا به روماتیسم نیز با افزایش سن بیشتر میشود؛ بنابراین توصیه میشود از همان ابتدای کودکی و همچنین جوانی به فکر میزان ویتامین E. بدنتان باشید.
دمنوش پونه کوهی و آویشن شیرازی
این نوشیدنی خاصیت ضد عفونی دارد و برای سرماخوردگی و درد روماتیسم مفید است.
طرز تهیه
پونه یک قاشق غذاخوری
آویشن یک قاشق غذاخوری
عسل ۲قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش سه لیوان
برخی ماهیها و غذاهای دریایی
ماهیهای حاوی امگا ۳ مانند قزل آلا و … برخلاف مواد غذایی حاوی امگا ۶ خواص ضدالتهابی و مسکنی دارد. متاسفانه مواد غذایی حاوی امگا ۶ها پیش ساز التهاب در بدن هستند. در اوایل سال ۱۹۸۰ محققان دانمارکی به این نتیجه رسیدند که اسکیموها به ندرت از بیماریهای مفصلی رنج میبرند. این محققان بعد از بررسی برنامه غذایی آنها دریافتند که اسکیموها بزرگترین مصرفکننده اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به میزان زیادی در ماهیها و گوشت فوک هستند. محققان بررسیهای بیشتری روی تاثیر امگا ۳ها انجام داده و به این نتیجه رسیدند که مصرف امگا ۳ها باعث بهبود حرکت مفاصل و سلامت آنهامیشود.
پروتئینهای گیاهی
توفو یا همان پنیر سویا، تمپه سویا و … جزو منابع غذایی پروتئینهای گیاهی هستند. خوشبختانه این روزها محصولاتی مانند توفو در ایران نیز جایگاه خود را پیدا کرده است. تمپه نیز یکی از محصولات غذایی تهیه شده از دانههای سویای تخمیر شده با قارچ است. شما میتوانید از فروشگاههای بزرگ یا مراکزی که محصولات غذایی گیاهی میفروشند این مواد غذایی را تهیه کنید و از پروتئینهای گیاهی موجود در آنها استفاده کرده و جایگزین پروتئینهای حیوانی کنید. گوشت قرمز که حاوی پروتئین است در عین حال دارای امگا ۶ فراوانی نیز هست که مصرف زیادی آن برای افرادی که به روماتیسم مبتلا هستند مناسب نیست. متاسفانه در غضروف افراد
مبتلا به روماتیسم میزان امگا ۶ها بسیار بالا و میزان امگا ۳ها بهطور غیرعادی پایین است؛ بنابراین لازم است که امگا ۶ها را تا حد امکان کاهش داد.
ادویهها
ادویهها و سبزیجات معطر را منبع واقعی و باارزش آنتی اکسیدآنها بدانید. درست است که مصرف این ادویهها در حین طبخ غذا زیاد نیست، اما ترکیب شدن آنها با آنتی اکسیدانهای موجود در مواد غذایی بسیار کمککننده است. واقعیت شگفت انگیز این است که یک قاشق چایخوری دارچین معادل یک لیوان آب انگور آنتی اکسیدان دارد. از بین ادویههای مناسب برای روماتیسمیها یا آرتروزیها میتوان به صمغ مر Myrrh اشاره کرد. بر اساس طب سنتی هند این صمغ آسیایی حاوی ترکیبات فوقالعادهای است که به مقابله با آرتریت و روماتیسم کمک میکنند. زردچوبه نیز یکی دیگر از ادویههای پرخاصیت است که از خواص و قدرت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی برخوردار است.
سبزیجات
کاسنی فرنگی، تره فرنگی، کدو حلوایی، فلفل دلمه ای، خیار، بادمجان، آرتیشو، کدو، هویج، تربچه؛ گوجه فرنگی، انواع کلمها و … حاوی خواص آنتی اکسیدانی بالایی هستند که برای مقابله با روماتیسم لازم و ضروری هستند.
توجه داشته باشید که در شروع مصرف بهتر است با گوجه فرنگی آغاز کنید، چون حاوی میزان زیادی لیکوپن، فلاوونوئیدها و برخی رنگدانههای کاروتنوئیدی است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند. بعد از گوجه فرنگی کلمها از ارزش بالایی برخوردار هستند، چون سرشار از آنتی اکسیدآنهاو همچنین ترکیباتی به نام «گلوکوزینولات»ها هستند که با مسدود کردن روند التهابی در مفاصل مانع از تخریب سلولهای غضروفها میشود. در حالت کلی زمانی که پای روماتیسم به میان میآید ارزش مصرف سبزیجات پررنگتر میشود، چون این موادغذایی سرشار از آنتی اکسیدآنها و در عین حال کم کالری هستند.
اثرات گیاهان دارویی و مواد موثره گیاهی مورد استفاده در درمان بیماری های مذکور شامل اسید گامالینولنیک، گلوکزآمین، پنجه شیطان، گونه های ریحان، گونه های بید، بابونه کبیر، گونه های گزنه، زنجبیل، زردچوبه، کاسنی، نسترن و مواد غیرقابل صابونی شدن از ترکیب آوکادو و سویا حاصل از جستجوی مقاله های منتشر شده به زبان انگلیسی از سال 1966 تا پایان سال 2011 در بانک های اطلاعاتی PubMed و SCOPUS با استفاده از کلمات کلیدی شامل نام های علمی، عامیانه و سنتی گیاهان مرور می شوند.