تزئین ماست خیار قالبی و طرز تهیه ماست خیار ویژه مجالس
تزئین ماست خیار قالبی و طرز تهیه ماست خیار ویژه مجالس
طرز تهیه
من از سه لیوان ماست پرچرب استفاده کردم به ماست دو حبه سیر رنده شده و نمک زدم
بعد دو قاشق غذا خوری ژلاتین رو با نصف لیوان اب بن ماری میکنم وقتی از حرارت افتاد با ماست قاطی میکنم توو ظرفای جداگونه که واسه من (٢تاقابلمه کوچیک بود ریختم طبقه اخرشو توو لیوان ریختم ) و با کمی درار( یک نوع سبزی شمالی هست) قاطی کردم بعد که گذاشتم یخچال بست از قالب در اوردم و روی هم گذاشتم راحتم از قالب در میاد فقط کافیه دورشو با چاقو کمی ازاد کنید بعد هم تزیینش کردم ( روی ماست مروارید خوراکی هست که لوازم قنادی ها دارن)
این ماست خیار هم طعم خیلی خوبی داره و اصلا مزه ژلاتین در اون پیدا نیس.
تزئین ماست خیار قالبی
ماست کمچرب یا ماست بدون چربی
ماست هم زده
ماست پرچرب
ماست خامه ای
ماست یونانی
ماست کفیر
ماست طعم دار (سبزی، کرفس، بادمجان، فلفلی)
ماست میوه ای و … اشاره کرد.
علاوه بر مدلهای بالا، بانوان هنرمند و با سلیقه موقع مهمانی و یا گاهی در منزل برای تنوع بخشیدن به سفره، انواع ماست کمچرب یا پرچرب را با مواد مختلفی ترکیب میکنند و طعمی جدید و رنگی زیبا میآفرینند. از انواع این ماستهای طعم دار خانگی میتوان به ماست و خیار، ماست و لبو (بورانی لبو)، ماست و اسفناج (بورانی اسفناج)، ماست و بادمجان (بورانی بادمجان) و … اشاره کرد که با ترکیب ماده اصلی به اضافه ماست و انواع ادویه تهیه میشوند.
همانطور که میدانید، در آشپزی دست آشپز همیشه باز است و میتواند خلاقیت را تا حد امکان برای تهیه غذاها و چاشنیهای جدید به کار گرفته و یا غذاهای همیشگی را به شکلی متفاوت تزیین و سرو نماید. در همین راستا -ماست- این ماده لبنی قدیمی و محبوب نیز از غافله عقب نمانده و خود را به روز میکند و میتوان به راحتی ان را در اشکال و انواع جدیدتر تهیه و سرو نمود.تزئین ماست خیار قالبی
ماست خامهای ۱ لیوان
پودر ژلاتین
۱ ق غذاخوری
خیار رنده شده ۱ عدد
ادویه ماست و خیار به میزان لازم
طرز تهیه ماست قالبی (ماست و خیار مجلسی):
برای تهیه ماست قالبی طعمداز شما ابتدا باید پودر ژلاتین را با ۲ ق غذاخوری آب سرد مخلوط کرده و ظرف آن را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین به روش بن ماری حل شود.
وقتی ژلاتین کاملا حل شد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود و بعد آن را به ماست اضافه کنید.
خیار را پوست گرفته و رنده کنید.
با دست آب اضافه خیار را کاملا بگیرید و خیارهای رندهشده را به ماست اضافه کنید.
در صورت تمایل به ماست و خیار کمی ادویه ماست و خیار شامل نمک، فلفل، گلپر، پودر سیر، نعناع و … اضافه کنید و اگر به سبزیجات محلی مانند دلال دسترسی دارید، از آنها نیز استفاده کنید.
وقتی مواد را خوب مخلوط کردید، آنها را کف قالب سیلیکونی با طرح مورد نظر ریخته و برای ۲-۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
بعد از این مدت، ماست را کف ظرف سرو مورد نظر برگردانید و با مقداری پودر نعناع خشک و گل سرخ تزیین و سرو نمایید.