طرز تهیه خاگینه پفی ماست از دسر های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی که به عنوان یه دسر سنتی هم ازش یاد میشه و اغلب شهرهای ایران این دسر ر. با نام های مختلف دارند در ترکی نیز به این دسر قیقاناخ میگن.
در شهر های مختلف بسته به نوع آب و هوا از ادویه های مختلف نیز استفاده می کنند.من گاها از مغز گردو و بادام هم و پسته برای مغز دار کردن خاگینه استفاده می کنم که اختیاری است.
مواد لازم برای پخت خاگینه ماست چیست ؟
ماست ½ پیمانه
آرد ½ پیمانه
پکینگ پودر 1 ق.م
پودر گل محمدی ½ ق.م
وانیل نوک ق.چ
تخم مرغ 1 عدد
شکر 1 پیمانه
آب ½ پیمانه
گلاب 1 ق.غ
زعفران دم کرده 1 ق.
مراحل و طرز تهیه خاگینه پفی ماست
ابتدا شکر و آب را می جوشانیم کمی که غلیظ شد گلاب و زعفرون دم کرده رو بهش اضافه می کنیم و می گذاریم تا کاملاً سرد بشه.
تو این مرحله تخم مرغ را با همزن یا چنگال می زنیم، آرد و پکینگ پودر را داخل آن الک کرده و ماست، وانیل و پودر گل محمدی را اضافه کرده و هم می زنیم، یک قاشق مرباخوری شربت برای و زعفرون هم به آن اضافه می کنیم،
داخل ظرف گود روغن ریخته و زمانی که روغن داغ شد با حرارت ملایم با قاشق از مواد برداشته و زیر قاشق رو به لبه ظرف می کشیم تا از زیر قاشق به داخل روغن نریزه، داخل روغن می ریزیم طوری که مواد با ناز ریخته بشه، همین که داخل روغن ریخته شد پف می کنه؛
داخل روغن می چرخونیمش تا کاملاً سرخ بشه، سپس از روغن خارج کرده و داخل صافی می ریزیم تا روغن اضافیش گرفته بشه،سپس داخل شربت سرد می ریزیم و چند دقیقه ای می گذاریم تا شربت به خوردش بره بعد داخل صافی می ریزیم تا شربت اضافیش گرفته بشه.
نوش جان