سبزی پلو با ماهی از غذاهایی پرطرفدار و خوشمزه به ویژه غذای لذیذ شب و عید و چهارشنبه سوری در بسیاری از شهرهای ایران پخت می شود.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت سبزی پلوماهی چیست ؟
برنج: ۸۰۰ گرم
سبزی باغی: ۴۰۰ گرم
سیب زمینی: ۴ عدد
سیر: ۲ بوته
ماهی سفید: ۱ کیلوگرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
آرد: ۵ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
ادویه کاری: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
پودرسیر: ۲ قاشق مرباخوری
آب نارنج: به مقدار لازم
مراحل و طرز تهیه سبزی پلو با ماهی :
ابتدا ماهی ها را آغشته به نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می کنیم و برای چند ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت حلقه ای برش می زنیم.
سیرها را پوست کنده و به دو تا سه قسمت برش می زنیم.
برنج داخل آب جوش و نمک ریخته و قبل آبکش کردن، سبزی باغی رو اضافه می کنیم، بعد از جوش آمدن آب، برنج و آبکش می کنیم.
کف قابلمه کمی روغن ریخته و سیب زمینی ها را قرار می دهیم، برنج و سبزی آبکش شده را به همراه سیرهای ریز شده داخل قابلمه می ریزیم
و برنج و با یک لیوان آب و روغن دم می کنیم.
آرد با فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و پودرسیر مخلوط می کنیم.
ماهی ها را با مخلوط بالا به خوبی آغشته کرده و دو طرف ماهی ها رو داخل روغن سرخ می کنیم، در انتها و قبل سرو ماهی ها، آب نارنج می ریزیم.
نوش جان
نکات:
ماهی استفاده شده در این پست ماهی سفید بود، شما از این روش برای پخت هر نوع ماهی می توانید استفاده کنید، فقط زمان سرخ کردن ماهی ها متفاوت هست.
به جای سبزی باغی از سبزی پلویی و شوید تازه هم می توانید استفاده کنید، یا بعد آبکش کردن برنج، سبزی خشک لابلای برنج بریزید.
در دستور بالا از آب نارنج جوشیده استفاده شده بود از آب نارنج تازه هم می توانید استفاده کنید.
بعد ریختن آب نارنج سریع ماهی سرو کنید چون باعث نرم شدن بافت ماهی میشه.
سبزی باغی استفاده شده، مخلوط سبزی های زیر به گویش دامغانی هست:
شنگو، شور مغو، پنبه مغو، کاردو، بندو، نوراس، سلیمو، یونجه، شیرین کنگر، رزمو، …
طرز تهیه کوفته سوخاری لذیذ