طرز تهیه دوپیازه ماهی غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ که االتا جنوبی است و طرفدار زیادی دارد. دستور زیر کاملا اصیل است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت دوپیازه ماهی به میزان نفر چیست ؟
ماهی شیر ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد درشت
سیر سبز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی ۱ قاشق چایخوری
شوید خرد شده ½ لیوان
برنج ۴ پیمانه
کشمش (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین و برگ بو به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
مراحل و طرز تهیه دوپیازه ماهی :
برای تهیه دوپیازه ماهی خوشمزه و مجلسی ابتدا ماهی را خرد کرده و برای طعم دار شدن ماهی آنرا با زردچوبه و برگ بو و فلفل و نمک و پیاز و چوب دارچین و کمی آب درون یک قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا بپزد. سپس ماهی ها را تکه تکه کرده و تیغ آن را جدا می کنیم.
در این مرحله یک تابه را بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. روغن که داغ شد، پیاز را که شسته و پوست می کنیم، به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
پیاز ها که تفت داده شد، سیر سبز خرد شده و شنبلیله و گشنیز را اضافه می کنیم. کمی تفت می دهیم. نمک و پودر لیمو عمانی را هم اضافه می کنیم. ماهی های تیغ گرفته و پخته شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
کشمش را شسته و درون آبکش می ریزیم تا آب آن خارج شود. کشمش ها را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. کمی که کشمش ها تفت خورد، از روی حرارت بر می داریم. برنج را از قبل شسته و از شب قبل با آب و نمک خیس می کنیم.
یک قابلمه بر می داریم و داخل آن ۴ برابر برنج، آب می ریزیم. سپس روی حرارت قرار می دهیم تا جوش آید. برنج ها را با نمک داخل آب جوش می ریزیم تا برنج ها بجوشد و نیم پز شود. هنگامی که برنج نیم پز شد، قبل از این که آن را درون آبکش بریزیم.
سپس شوید ها را به آب جوش اضافه می کنیم و ۵ دقیقه دیگر می گذاریم بجوشد. سپس درون آبکش ریخته و می گذاریم آب آن کامل خارج شود. یک قابلمه بر می داریم و روی حرارت با روغن کم می گذاریم تا روغن گرم شود.
ته دیگ دلخواه را کف قابلمه می چینیم. شوید پلو را روی ته دیگ می ریزیم. سپس ماهی و پیاز سرخ شده را لابه لای برنج می ریزیم. سپس یک لایه برنج و این کار را ادامه می دهیم تا برنج و ماهی تمام شود.
در آخر روی حرارت کم می گذاریم تا دم بکشد.
نوش جان