طرز تهیه ترشی آب گوجه که به سالاد مشهدی معروف است ترشی لذیذی که اغلب استان خراسانی ها به هنگام شروع پاییز اون رو تدارک می بینند.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه ترشی آب گوجه چیست ؟
گوجه سه و نیم کیلو گرم
گل کلم یک و نیم کیلو
کلم برگ نیم کیلو
کرفس 400 گرم
هویج 400 گرم
فلفل سبز 150 گرم
سیر 250 گرم
سرکه انگور به ازای هر یک لیتر آب گوجه سه چهارم لیوان
مراحل آماده سازی و طرز تهیه ترشی آب گوجه :
دقت کنید که آب گوجه باید به قول معروف خوش نمک باشد. حتما آب گوجه را مزه کنید و نمک آن را اندازه کنید تا نمک آن کم نباشد
نکته مهم دیگر این هست که آب گوجه را هنگام جوشیدن خیلی غلیظ نکنید. اگر غلیظ شد کمی آب جوشیده به آن اضافه کنید
ابتدا مواد سالاد را بعد از شستن روی یک ملحفه پهن کنید تا کاملا خشک شوند
فرمول کلی مواد سالاد مشهدی بدین صورت است که باید جمع وزن تمام مواد سالاد اعم از (گل کلم, کلم برگ, کرفس, سیر و فلفل سبز) با وزن گوجه فرنگی برابر باشد.
در واقع اگر وزن گوجه فرنگی 3 کیلو است باید جمع وزن مواد سالاد هم سه کیلو باشد. و بدین شکل می توانید وزن مواد سالاد را طبق ذائقه خود کم یا زیاد کنید
به عنوان مثال وزن گل کلم را بیشتر کنید و به همان نسبت مقدار کلم برگ را کم کنید و غیره…
می توانید میزان فلفل سبز را بسته به تندی سالاد و ذائقه خود کمتر یا بیشتر کنید.
زمانی ک کار انداختن سالاد تمام شد به اندازه یک بند انگشت از ظرف را خالی نگه دارید و درب ظرف را نبندید. سپس ظرف را با درب باز یک شب استراحت دهید و پس از گذشت این تایم درب ظرف رابسته و به مدت دو هفته در جای خنک گذاشته تا سالاد جا بیفتد.
این کار برای این است ک مواد سالاد وقتی درون آب گوجه قرار می گیرند پف کرده و حجم آنها کمی بیشتر می شود اگر همان لحظه درب ظرف را ببندید و ظرف را تا لب به لب پر کنید, مواد سالاد هنگام جا افتادن له می شوند.
نکته : برای درست کردن سالاد شوری کلم دقیقا همین طوره با این تفاوت ک بجای ریختن آب گوجه باید از آب نمک جوشیده سرد شده استفاده کنید. به همین راحتی میتوانید در کنار سالاد مشهدی, سالاد شوری کلم را هم آماده کنید.
نوش جان