آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه شیرینی پلنگی با دستور پخت مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی پلنگی از شیرینی های خشک بسیار خوشمزه و دارای طرح پلنگی که اون رو دو چندان خوشمزه تر کرده است . فنجان استفاده شده ۱۲۵ میلی لیتر است
مواد لازم تهیه شیرینی پلنگی
۱عدد زرده تخم مرغ
۱۲۵ گرم کره نرم شده
۱ فنجان چای خوری پودر قند
1ق چ وانیل شکری یا نوک ق چ وانیل ایرانی
۳ فنجان چایخوری آرد (کنترل شده و با دقت اضافه کنید لطفا )
۳ق م پودر کاکائو
۲ ق م شیر
طرز تهیه شیرینی پلنگی
طرز تهیه شیرینی پلنگی و مراحل پخت :
زمان پخت فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد(حرارت از بالا و پایین تنظیم باشد منظور از
۲۵ – ۲۰ دقیقه بپزدحرارت بالا گریل نیست) حدود
طرز تهیه داخل ظرفی کره و زرده تخم مرغ و پودر قند و وانیل را ریخته و آرد را کنترل شده اضافه کنید و
ورز دهید نسبت به قوام کره و اندازه زرده تخم مرغ تان میزان آرد متغیر خواهد بود (در این دستور بکینگ پودر استفاده نشده و لطفا از سفیده تخم مرغ هم استفاده نکیند).
همه مواد را خوب ورز دهید، خمیر نرم و لطیفی میباشد که بدست نمیچسبد
و برای تهیه خمیر رنگی از خمیر بدست آمده ۲ تکه به اندازه نارنگی جدا کنید و هر کدام را داخل کاسه ی جداگانه ای
بگذارید . به یکی ۲ / ۵ ق م پودر کاکائو و ۱ ق م شیر اضافه کنید . و به دیگری نصف ق م پودر کاکائو و ۱ ق م شیر اضافه کنید و ورز دهید
دلیل اضافه کردن شیر این است که چون کاکائو اضافه کردیم خمیر سفت نشود و موقع پخت ترک
نخورد
چون خمیر تیره کاکائوی بیشتری دارد ، شاید چند قطره دیگر شیر نیاز داشته باشد خمیر ساده را بین ۲ ورق کاغذ روغنی قرار دهید و با کمک وردنه باز کنید برای اینکه ضخامت قرابیه ها با هم یکی باشد که هم موقع پخت یکنواخت بپزد و هم ظاهرش بهتر باشد مانند فیلم کناره های ۲ عددخط کش چوبی قرار دهید و بعد وردنه کنید طوری که کناره های وردنه روی خطکش خمیر
. قرار بگیرد از خمیر تیره دایره هایی به بزرگی فندق یا کمی کوچکتر جدا کنید و گرد کنید و روی خمیر ساده
قرار داده و کمی فشار دهید از خمیر روشنتر به انداز نخودچی جدا کرده و با دست گرد کنید و روی خمیر تیره قرار داده و کمی فشار دهید به صورتی که رنگ تیره هم دیده شود یعنی همه خمیر
تیره را نپوشاند و بعد دوباره کاغذ روغنی رویش پهن کرده و با وردنه خمیر را کمی باز کنید تا ۳ رنگ با هم یکدست شود
و با کمک قالب گرد و یا دهانه فنجان قالب بزنید دهانه فنجان را داخل آرد فرو کنید تا به خمیر نچسبد بعد از هر قالب زنی این کار را تکرار کنید
موقع قالب زدن هرچه نامنظم تر باشد و طرح پلنگی در قسمت کناره های قرابیه بیافتد طبیعی تر خواد شد و نیازی
نیست که حتما دایره های پلنگی را وسط قرابیه بیاندازید
خمیر های قالب زده را با کمک چاقو جدا کرده و داخل سینی فری که کاغذ روغنی پهن کردید بچینید دقت کنید اضافی خمیر ها را با هم ورز ندهید چون رنگ و طرحش بهم میریزد
فقط اضافه ها را کنار هم بچینید و دوباره با وردنه باز کنید تا بهم بچسبند و طرح ممری پیدا کنند و دوباره قالب بزنید برای طرح ستاره از قبل ۳ رنگ خمیر به یک اندازه جدا کردم هر رنگ را به شکل استوانه باریک به ضخامت یک انگشت و طول ۲۰ سانت روی کاغذ روغنی گذاشته و با کمک دست کمی پهنش کنید و ۳ رنگ را به همین شکل کنار هم قرار داده با لبه ی فنجان قالب بزنید تا شکل حلال ماه شود و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه بپزید.
طرز تهیه شیرینی عید بدون روغن مایع بدون همزن و فر