طرز تهیه نان گرده شیرین بسیار خوشمزه مناسب برای صبحانه و عصرانه که روند پختش ساده است و در منزل به راحتی می تونید بپزیدش.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت نان گرده شیرین چیست ؟
شیر ولرم که فقط هم دمای محیط باشه: 2 پیمانه
شکر: 1 پیمانه سر خالی، زیاد نیست خیلی به اندازه بود.
نمک:1/2ق چ که من با آرد قاطی کرده بودم و بهتره آرد را یک مرتبه الک کنید.
مایه خمیر:1ق غ
آرد:به میزان لازم،حدود پنج پیمانه
زعفران دمکرده یا زردچوبه:به مقدار لازم
مراحل و طرز تهیه نان گرده شیرین :
در ابتدا همه مواد را به جز آرد خوب مخلوط کنید بعد کم کم آرد را اضاف کنید اول با لیسک مواد را هم بزنید بعد خمیر را روی سطح کار گذاشته وکم کم آرد را اضاف کنید و به خورد خمیر بدین و خوب ورز بدین.
ببینید دوستان چسبندگی خمیر را با ورز دادن از بین ببرید زیاد از حد آرد نزنید که بافت گرده سفت بشه.
این خمیر باید کمی گیر داشته باشه ولی به دست نمیچسبه میبینید که من حتی روی سطح کار را هم آرد نریختم ولی خمیر خیلی لطیفه و به سطح کار هم نمیچسبه
ورز دادن خوب در کیفیت گرده یا هر نوع نانی خیلی مهمه، بعد روی خمیر را بگیرین سه ربع تا یکساعت استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه
بعد پف خمیر را بگیرید و یه دقیقه دیگه خمیر را ورز بدین و از خمیر پنج شیش چانه درست کنید روی چانه ها را بگیرید تا رویه نبنده.
من چون مقدار گرده ها زیاد نبود با دست باز کردم ولی با وردنه هم میتونین این کار رو انجام بدین.
کف سینی فر را کمی روغن مایع زده بعد چانه ها را یکی یکی با دستی که به روغن آغشته کردین باز کنید تقریبا به قطر نیم سانت و بذر دلخواه را بپاشید و با انگشت شکل بدین هر بار دستتون را به روغن آغشته کنید تا راحت تر بتونید این کار را انجام بدین.
بعد گرده ها را یه پنج دقیقه بزارین استراحت کنه بعد در فر خیلی داغ با دمای دویست درجه بزارین تا زمانی که زیر و روی نان ها طلایی بشه زمانش اصلا مشخص نیست و بستگی به گرما و دمای فر داره
اگه فرتون بالا وپایین با هم نداره کم گریل را روشن کنید تا روی نان طلایی بشه
بذری که من استفاده کردم:کنجد،سیاهدونه،تخم شوید و رازیانه هست.
درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
نوش جان