آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
نکات پخت شیرینی نخودچی در خانه شیرین پرطرفدار عید
نکات پخت شیرینی نخودچی این شیرینی خیییییلی لطیفه و تو دهن آب میشه , موقع جابجا کردن بایست مراقب باشین تا زخمی نشه .
برای اینکه شیرینی بافت منسجم تری پیدا کنه همان ابتدا سه ق س از آرد نخوچی رو بردارین و به جاش آرد سفید اضافه کنید .
رازهای شیرینی نخودچی خوب مثل قنادان:
- سعی کنیدکه ازروغن جامدیانیمه جامداستفاده کنیدوروغن رو با حرارت، هیچ وقت ذوب نکنید،اجازه بدیدتا خودش،دردمای محیط، آب بشه،چون اگه باحرارت روغن جامد رو آب(ذوب)کنید، شیرینی موقع پخت،یا سفت میشه یا خیلی شل وپودری میشه
- سعی کنیدکه روغن روزیاد مصرف نکنید،چون دوباره یا خیلی سفت میشه یا خیلی شل وپودری
- روغن جامد یا نیمه جامد که دردمای محیط ذوب شده رو با پودرقند،حسابی مخلوط کنید وهمان لحظه پودرهل رو که همون لحظه هم پودرکردید اضافه کنید و۴تا۵ دقیقه کاملأ بادورمتوسط هم بزنید
- آردنخوچی برای این شیرینی رو ازبازارتهیه کنیدوبا الک خیلی ریز،چندین بار،الک کنیدتاخوب نرم بشه تاتمام ناخالصیهاش گرفته بشه وبهترین شیرینی رو بدست بیارید
- خمیر این شیرینی رو حتمأ باید بادست بدون دستکش،حسابی ورز بدید تابهترین خمیرروبدست بیارید
- اگه مرحله ی اول همزدن رو خیلی خوب انجام بدید، احتیاجی به اضافه کردن دوباره ی روغن نیست۶-خمیراین شیرینی رو باید مانندوقتی که لباس میشوییدباید بین دوتادست بگیریدوحسابی ورز بدید
- وقتی دیدیدخمیردر دستانتون هنوزحالت پودری داره وحالت خمیری نداره،بایدبازهم حسابی ورزبدیدتازمانیکه بحالت خمیربرسه وبتونیددردست شکل فرم بدید،واصلاروغن اضافه نکنید
- ظرفیکه میخواییداین خمیررو ورزبدید،بایدمانندتشت لباس، حتمأبزرگ ودهانه گشادباشه تابتونید خیلی راحت،این خمیررو ورز بدید
- خمیررو وقتی دیدیدکه خوب شکل وفرم میگیره باید درکیسه نایلونی گذاشته وبمدت یکشبانه روز،درجای سردی استراحت بدید،یعنی باید خمیر این شیرینی رو ازیکشب قبل آماده کنید،خمیررو أقلا داخل یخچال بیذارید،چون به طرز فجیعی سفت میشه وبعد میبایست دوباره ازاول خمیررو تهیه کنیدوبیشتر هم ورزبدید
- این خمیرروازیک روز تا یکهفته درمحیطی سرد مثل انباری یا اتاقی سردکه اصلأوسیله گرم کنندت ای وجودنداشته باشه نگهداریدتااین خمیرحسابی جا بیفته
- بعدازاستراحت،خمیر روکم کم ازنایلون خارج کنید ناگهان همه ی خمیرروخارج نکنید
- خمیررو بایدبادست،روی یه سینی پهن کنید،وخمیر رو تا اندازه ای ضخیم بازکنیدتابتونید قالب بزنید
- وقتی بادست خمیرروباز میکنید،جای انگشتانتون روی خمیرمیمانه که میبایست باکف دست،کاملا جای انگشتانتون رو ازبین ببرید
- فقط وفقط باید بانوک انگشت، کف سینی فررو چرب کنید انهم با روغن جامد یانیمه جامد.،نباید روغن زیاد مصرف کنید
- کف سینی رو بایدباآرد برنج بپوشانید بعدسینی روحرکت بدید تاتمام سطحش، آردبرنج ریخته بشه واگه اضافه ای آردبرنج درجایی ازسینی هست، کاملأپخش بشه،آرد برنج اجازه چسبیدن شیرینی به کف سینی رو نمیدد
- موقع قالب زدن،یه ظرف آرد کناردستتون داشته باشیدتا هردفعه قالب روتوی آردبرنج بزنید تا قالب به شیرینی نچسبه۱۸-باید موقع قراردادن شیرینی قالب خورده درسینی،بین شیرینها فاصله بگذارید
- وقتی خمیررو قالب میزنید،مقداری ازخمیراضافه میاد،حالا بایداین خمیرهای اضافه رو دوباره حسابی ورزبدید،دوباره با دست بازکنید،با کف دست صاف کنیدتااثرانگشتهاازبین برندبعد قالب بزنید
- خمیرهای اضافه رو، جمعرگ نکنیدوقالب بزنید،اول باید دوباره ورزبدید.،اگه دوباره ورز ندید،بعددرموقع پخت،کناره ها و پهلوهای شیرینی،ترک میخورندو شکل وظاهربدی پیدامیکنند
- سعی قالب رو برای قالب زدن خمیر، فقط۴تا۵بار،درآردبرنج بزنید، یعنی وقتی احساس کردید،خمیر به قالب میچسبه، قالب رو به آرد برنج آغشته کنید.
- باید برای این شیرینی اگه خواستیداززعفران استفاده کنید، زعفران بایدحسابی غلیظ باشه،و با کمک ته چوب کبریت ،ان قسمتی که مواد گوگردی نداره، زعفران روقراربدید،زعفران باید حسابی غلیظ باشه تاموقع پخت شیرینی پخش نشه
- دمای پخت برای این شیرینی درمنزل،حتمأ حتمأباید ۱۸۰درجه سانتیگرادباشه نه کمتر،نه بیشتر
- شیرینی بایدفقط۱۵تا۲۰دقیقه پخته بشه نه بیشتر
- بعضی وقتهاکه شیرینی رو داخل فرمیگذارید،میبینیدکه روی آنها می ترکد،ترک ترک میخوره،آنوقته که بایدمتوجه بشیدکه فرشماخیلی داغ شده، درب فررو نیمه بازکنیدتاکمی ازآن حرارت زیاد کم بشه
- درجه فررو اصلأکم یازیادنکنید،شیرینیهای سنتی رونبایدروی حرارت کم بپزید،چون بیش ازحدسفت میشند،روی حرارت خیلی زیادهم نبایدباشه،چون باعث ترک خوردن شیرینی میشه ومغزپخت نمیشه وبعدازپخت خیلی سفت میشه، زمانبندی برای پخت وحرارت برای پخت، خیلی مهمه
- اگرنمیدونید وباحرارت فرتون آشنانیستید، ابتداسه چهارتا شیرینی آرد نخودچی رو در قسمتهای مختلف سینی گذاشته،آنرا داخل فرقرار بدید،بعدمیبینید که شیرینی موقع پخت نمیترکه،سفت نمیشه
- وقتی شیرینیها پخت،شیرینی هارو داغ داغ برنداریدچون این نکته مهمیه چون شیرینی نخود چی،یه شیرینی بسیار لطیفی هست،اجازه بدیدتا ولرم بشند.اگه خیلی هم سردبشندبه کف سینی می چسبند
- این شیرینی رو درظرفی دردار،جای خنک،ماهه
این هم از عالی ترین نکات پخت شیرینی نخودچی و در ادامه به روند پخت می پردازیم:
طرز تهیه و پخت شیرینی نخودچی
آرد نخودچی مرغوب ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۱۷۵ گرم
پودر قند یا شکر ۱۷۵ گرم
پودر هل ۱ ق چ
زعفران دم کرده غلیظ یک ق چ
زعفران دم کرده غلیظ برای خط انداختن روی شیرینی ۱/۲ ق چ
ابتدا آرد نخوچی و پودر قند و هل رو از الک خیلی ریز رد میکنیم .
روغن جامد رو به طریق بن ماری آب میکنیم و اجازه میدیم از دما بیفته .
بعد با پودر قند خووووب میزنیم تا کرم رنگ وکش دار شود .
سپس زعفران دم کرده ، هل و آرد نخوچی رو بهش اضافه و قاطی کرده و خوووب ورز داده تا خمیر منسجم و یکدستی بشه ( ورز دادن خمیر نخودچی خیلی سخته من همیشه دو سه بار بار از چرخ گوشت رد میکنم ) .
بعد خمیر رو توی یه کیسه فریزر گذاشته و در همان محیط آشپزخانه بهش استراحت میدهیم .
من یه روز بهش استراحت دادم بعد استراحت خمیر کمی سفت میشه چند دقیقه ایی با دست خمیر رو ورز بدین تا نرم و لطیف بشه .
خمیر رو با دست به ضخامت دلخواه بین یک تا دو سانت باز میکنیم دور خمیر باز شده ترکهایی میخوره که با دست صاف میکنیم روی خمیر رو با دست آروم مالش میدیم تا سطح خمیر صاف بشه .
بعد قالب رو داخل آرد زده ، قالب رو تکانده و از خمیر قالب میزنیم و تو سینی که کاغذ گذاشتیم ، میگذاریم .
با کمک یه قلم مو از زعفران غلیظ روی شیرینیها خط میندازیم
بعد در فر برقی ۱۳۰ با فن روشن به مدت تقریبی ۳۵ دقیقه میگذاریم تا بوی شیرینی بلند شه و بپزه .