طرز تهیه آش سنگسیر با گوشت بوقلون بسیار خوشمزه

طرز تهیه آش سنگسیر یکی از غذا های خوشمزه و محلی منطقه کردستانه که بیشتر تو فصل سرما و روزهای برفی درست میکنن.

آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید

مواد لازم برای پخت آش سنگسیر چیست ؟

چند تکه استخوان (قسمت گردن و بال و پشت بوقلمون باشه بهتره )

ترکیب سینه و ران بوقلمون بدون استخوان ۵۰۰ گرم

کشک گوسفندی ۲۵۰ گرم

آب جوش ۸ لیوان

سیر رنده شده ۳۵ گرم

ماش ۱ لیوان

برنج گرده محلی ۲۵۰ گرم

پیازرنده شده ۲۰۰ گرم

نمک۱ق غ، فلفل سیاه نصف ق غ،

پودر فلفل قرمز تند نصف ق غ، زردچوبه ۱ق غ

طرز تهیه آش سنگسیر

مراحل و طرز تهیه آش سنگسیر :

ابتدا یک عدد پیاز رو با کره تفت دهید، زردچوبه بزنید و سیر رنده شده را اضافه کنید،طلایی که شد استخوان ها رو بریزید و خوب سرخ کنید،

نمک و چند عدد برگ بو و هشت لیوان آبجوش بریزید، درشو بزارید با حرارت ملایم حدود سه ساعت بپزه، بعد گوشت ها و برگ بو را جدا کنید. برنج رو شسته و داخل آب گوشت بریزید (ماش را قبلش با دو لیوان آب رو حرارت بزارید بیست دقیقه بجوشه و آب سیاهش رو دور بریزید و آبکش کنید و همراه برنج به آب گوشت اضافه ش کنید.

در قابلمه را بزارید تا بپزه. این آش نباید آبکی باشه چون موقع سرو با کشک فراوون مخلوط میشه.

گوشت سینه و ران بوقلمون رو چرخ کنید. پیاز را رنده کنید، آبش رو بگیرید و به گوشت اضافه کنید، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه بزنید و خوب ورز بدید، به اندازه گردو برداشته با دست گرد کنید و تو روغن سرخشون کنید درتابه رو بزارید و حرارت کم باشه که مغز پخت شن.

پیازداغ فراوون هم با مخلوط کره و روغن مایع درست کنید.

موقع سروکشک رو با آش مخلوط کنید و با کوفته و پیازداغ سرو کنید.

نکته؛

موقع سابیدن کشک آب جوش یا داغ نریزید چون حالت بریده بریده پیدامیکنه. با آب ولرم یاسرد باشه تا کشک صاف و یکدستی بهتون بده.

**اگر از کشک پاستوریزه استفاده کردید مواظب نمک غذا باشید شور نشه.

** بعضیها روی آش نعناداغ میریزن من نریختم.

** این آش رو با عدس یا لپه هم درست میکنن ولی باماش خیلی بهتره.

**سیر رو به هیچ وجه حذف یا کم نکنید تا طعم و مزه اصیلش حفظ بشه.

**این غذا بصورت تکنفره سرو میشه . سرسفره کشک اضافه و سیر بزارید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *