طرز تهیه آش سنگسیر یکی از غذا های خوشمزه و محلی منطقه کردستانه که بیشتر تو فصل سرما و روزهای برفی درست میکنن.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت آش سنگسیر چیست ؟
چند تکه استخوان (قسمت گردن و بال و پشت بوقلمون باشه بهتره )
ترکیب سینه و ران بوقلمون بدون استخوان ۵۰۰ گرم
کشک گوسفندی ۲۵۰ گرم
آب جوش ۸ لیوان
سیر رنده شده ۳۵ گرم
ماش ۱ لیوان
برنج گرده محلی ۲۵۰ گرم
پیازرنده شده ۲۰۰ گرم
نمک۱ق غ، فلفل سیاه نصف ق غ،
پودر فلفل قرمز تند نصف ق غ، زردچوبه ۱ق غ
مراحل و طرز تهیه آش سنگسیر :
ابتدا یک عدد پیاز رو با کره تفت دهید، زردچوبه بزنید و سیر رنده شده را اضافه کنید،طلایی که شد استخوان ها رو بریزید و خوب سرخ کنید،
نمک و چند عدد برگ بو و هشت لیوان آبجوش بریزید، درشو بزارید با حرارت ملایم حدود سه ساعت بپزه، بعد گوشت ها و برگ بو را جدا کنید. برنج رو شسته و داخل آب گوشت بریزید (ماش را قبلش با دو لیوان آب رو حرارت بزارید بیست دقیقه بجوشه و آب سیاهش رو دور بریزید و آبکش کنید و همراه برنج به آب گوشت اضافه ش کنید.
در قابلمه را بزارید تا بپزه. این آش نباید آبکی باشه چون موقع سرو با کشک فراوون مخلوط میشه.
گوشت سینه و ران بوقلمون رو چرخ کنید. پیاز را رنده کنید، آبش رو بگیرید و به گوشت اضافه کنید، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه بزنید و خوب ورز بدید، به اندازه گردو برداشته با دست گرد کنید و تو روغن سرخشون کنید درتابه رو بزارید و حرارت کم باشه که مغز پخت شن.
پیازداغ فراوون هم با مخلوط کره و روغن مایع درست کنید.
موقع سروکشک رو با آش مخلوط کنید و با کوفته و پیازداغ سرو کنید.
نکته؛
موقع سابیدن کشک آب جوش یا داغ نریزید چون حالت بریده بریده پیدامیکنه. با آب ولرم یاسرد باشه تا کشک صاف و یکدستی بهتون بده.
**اگر از کشک پاستوریزه استفاده کردید مواظب نمک غذا باشید شور نشه.
** بعضیها روی آش نعناداغ میریزن من نریختم.
** این آش رو با عدس یا لپه هم درست میکنن ولی باماش خیلی بهتره.
**سیر رو به هیچ وجه حذف یا کم نکنید تا طعم و مزه اصیلش حفظ بشه.
**این غذا بصورت تکنفره سرو میشه . سرسفره کشک اضافه و سیر بزارید.
نوش جان