طرز تهیه سوتی پلو غذای ترکی و محلی به نام فارسی شیر پلو

طرز تهیه سوتی پلو یا کته شیر لذیذ خوشمزه و خش عطر

طرز تهیه سوتی پلو غذای ترکی است و بیشتر آن را به تبریز نسبت میدهند تا اردبیل از آنجایی که در این غذا شیر به کار رفته که در ترکی سوت نامیده میشود این غذای خیلی خیلی خوشمزه را سوتی پلو یا به قول فارس ها شیر پلو می نامند.

مواد لازم تهیه سوتی پلو:

برنج تعداد پیمانه به اندازه افراد

شیربه مقدار مورد نیاز (به اندازه ای که آب برای کته کردن میریزیم به جاش شیر باید بریزیم )

و زعفران و نمک و کره

ماهی

آرد ، ادویه مخصوص ماهی و فلفل و زردچوبه

طرز تهیه سوتی پلو

طرز تهیه غذای محلی سوتی پلو:

ابتدا برنج ها را شسته و سپس به همراه شیر و زعفران و نمک و کره روی حرارت میگذاریم تا مثل درست کردن کته آب خود را از دست بدهد . و آن را دم کنی می اندازیم .در ظرف مناسبی ماهی را که از قبل شسته و تکه کرده ایم با زعفران و آرد ، نمک ، ادویه مخصوص ماهی و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و در تابه سرخ می کنیم . وقتی برنج دم کشد قابلمه را داخل آب خیلی سرد میگذاریم و بعد داخل سینی برمی گردانیم تا برنج کاملا قالبی در بیاید. این غذا در سر رفتن و کثیف کردن گاز بسیار بد سابقه است مرتب آن را هم بزنید و خوب دقت کنید! توجه داشته باشید که حتما با حرارت کم بپزید تا ته دیگ خوش رنگی داشته باشید.

نکات قابل توجه :

۱ ) در تبریز این غذا به همراه مغزها و آلو و کشمش هم طبخ می شود.
۲ ) می توانید به جای ماهی از تن ماهی یا گوشت یا مرغ هم استفاده کنید.
۳ ) بهترین نوع ماهی برای سرو با سوتی پلو ماهی دودی است.
۴ ) این غذا در سر رفتن و کثیف کردن گاز بسیار بد سابقه است مرتب آن را هم بزنید و خوب دقت کنید!
حتما با حرارت کم بپزید تا ته دیگ خوش رنگی داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *