آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه آش شولی با دستور پخت مرحله به مرحله
طرز تهیه آش شولی یکی از آشهای یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی میتوانید آن را با رب انار هم میل کنید.غذای محلی یزد
دستور امتحان شده آش
مواد لازم
????سبزی: (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
????چغندر: دو عدد بزرگ
????پیاز: سه عدد
????نعنا: خشک دو قاشق غذا خوری
????آرد: یک و نیم لیوان
????عدس: یک لیوان
????روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
????نمک: به میزان لازم
????زردچوبه: دو قاشق مرباخوری
????سرکه: به میزان دلخواه
مراحل پخت آش شولی
????ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب میگذاریم روی شعله تا نیمپز شود.
بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه میکنیم و صبرمیکنیم تا کاملا بپزد.
در این فاصله نعنا و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه میکنیم.
به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آنها را با هم مخلوط میکنیم.
وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و میگذاریم چند غل بخورد.
بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه میکنیم و همزمان هم، خوب به هم میزنیم تا آرد گلوله نشود.
????اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه میکنیم و سپس آن را خوب به هم میزنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.
بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیهی پیاز داغ و سرکه را اضافه میکنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه میداریم) و میگذاریم تا چند غل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.