طرز تهیه خورش ونوشک غذای سنتی کرمانشاه با چاشنی های عالی و خوشمزه که دستورش رو به طور کامل براتون میذارم .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه خورش ونوشک چیست ؟
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
ونوشک پاک شده ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
گوجه فرنگی بزرگ ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۲-۱ قاشق غذا خوری
آبلیمو یا آبغوره ۲ قاشق غذا خوری
روغن به میزان لازم
زرد چوبه، نمک، فلفل به میزان لازم
مراحل و طرز تهیه خورش ونوشک :
ونوشک های پاک کرده را دو ساعت اجازه دهید در آب خیس شوند سپس در آبکش بریزید تا آب آن ها خارج شود و حالا مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود و حالا ونوشک را در روغن تفت دهید و حرارت را خاموش کنید.
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در ۲ – ۳ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا پیاز کمی رنگ بگیرند سپس زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیاز ها اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
گوشت را به صورت مکعبی به ابعاد ۲ – ۱ سانتی متر برش بزنید و به پیاز ها اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و پیاز با هم سرخ شوند تا تکه های گوشت تغییر رنگ بدهند.
رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و ۳ – ۲ دقیقه به تفت دادن رب ادامه دهید تا بوی خامی رب از بین برود و خوش رنگ شود.
۲ الی ۳ لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید، بعد از زمان ۲ساعت که گوشت نیم پز شد ونوشک های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا خورش کاملا جا افتاده شود.
گوجه فرنگی ها را بشویید و در آب جوش بیندازید تا پوست آن به راحتی جدا شود و پوست و تخم گوجه فرنگی را جدا کنید و به صورت نگینی خرد کنید و پس از اینکه گوشت و ونوشک پخته شدند گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید.
در مرحله آخر از طرز تهیه خورش ونوشک برای اینکه خورش جا افتاده شود حرارت را ملایم کنید تا آب خورش تمام شود و حالا زعفران دم کرده و مقداری آبغوره یا آب لیمو به خورش اضافه کنید تا خوش طعم و خوش رنگ شود.
نوش جان