طرز تهیه شیرینی ایشلیک از بهترین شیرینی ها است که من طرفدارشم و همیشه برای مهمونام درست کی کنم به قدری خوب میشه که فک میکنن از قنادی ها خریدم حتما این دستور رو تو خونه بخونید و شیرینی رو تهیه کنید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه شیرینی ایشلیک چیست؟
خامه صبحانه ۳۰۰ گرم
کره ۲۵۰ گرم
بکینگ پودر ½ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید به مقدار کافی
مواد میانی شیرینی
گردو ½ پیمانه
پودر قند ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل ½ قاشق مرباخوری
مواد لازم شربت بار
شکر ۲ لیوان
آب ۲ لیوان
گلوکز ۱ قاشق غذاخوری
مراحل پخت و طرز تهیه شیرینی ایشلیک :
خامه و کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط هماهنگ شوند. در ادامه برای تهیه شربت بار، شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم.
صبر می کنیم که شربت به جوش بیاید، سپس حرارت زیر قابلمه را ملایم می کنیم و پس از گذشت ۱۰ دقیقه گلوکز را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گلوکز به مدت ۱۰ دقیقه با شربت بجوشد، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
برای تهیه خمیر، ابتدا کره را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و به خوبی با همزن برقی می زنیم تا رنگ کره کرمی شود، سپس خامه را اضافه می کنیم و هم زدن مواد را ادامه می دهیم تا کاملا یکدست شوند.
بکینگ پودر را به مواد اضافه می کنیم و در ادامه آرد را الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم. پس از اینکه خمیر جمع شد، همزن را کنار می گذاریم و خمیر را با نوک انگشت مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
روی خمیر را با پارچه می پوشانیم و به سراغ اماده کردن مواد میانی شیرینی می رویم. برای تهیه مواد میانی مغز گردو را خرد می کنیمف سپس پودر هل و پودر قند را اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
بعد از ۱۰ دقیقه که خمیر استراحت کرد، آنرا به سطح کار انتقال می دهیم. حالا به اندازه یک گردو از خمیر بر می داریم و کف دستمان انرا صاف می کنیم، سپس وسط خمیر کمی از مواد میانی قرار می دهیم و له های خمیر را به وسط جمع می کنیم. خمیر را با دست کمی فشار می دهیم تا صاف شود، سپس با مهر یا چنگال روی خمیر را به شکل برگ تزیین می کنیم. به همین ترتیب خمیر را اماده می کنیم و درون سینی فر قرار می دهیم (نیاز به چرب کردن سینی نیست)
روی شیرینی ها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم، سپس سینی را داخل فر که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده ایم قرار می دهیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا شیرینی ها بپزند.
پس از اینکه کف شیرینی ها طلایی شد و رنگ گرفت باید آنها را از فر خارج کنیم. به محض اینکه شیرینی ها را از فر خارج کردیم باید انها را به مدت ۵ دقیقه داخل شربت بار که کاملا سرد شده است بریزیم تا شربت را کاملا جذب کنند.بعد از ۵ دقیقه
شیرینی ها را از شربت بار خارج می کنیم و درون توری فلزی قرار می دهیم تا شربت اضافی شان خارج شود. در پایان شیرینی ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
نوش جان