آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه لازانیا زیتی فوت آشپزی برای پخت یک لازانیای خوشمزه
طرز تهیه لازانیا زیتی یک لازانیا سنگین و خوشمزه است که با سه مدل پنیر تهیه می شود. برای درست کردن این غذا به پاستای زیتی، پنیر خامه ای ریکوتا، پنیر پارمزان و پنیر موتزارلا نیاز دارید. زیتی نوعی پاستای لوله ای شکل، ریز و توخالی است که همراه با گوشت و سوسیس و پنیر به صورت لایه لایه در فر پخته می شود.
فوت آشپزی برای پخت یک لازانیای زیتی خوشمزه استفاده از ادویه ایتالایی است. اگر این ادویه را در دسترس ندارید اصلا نگران نباشید با نصف قاشق چای خوری آویشن و ۱ قاشق چای خوری ریحان خشک می توانید غوغا به پا کنید.
پنیر ریکوتا
این پنیر از شیر گاو درست می شود و غنی از کلسیم، پروتئین، فسفر و انواع ویتامینهاست. پنیر ریکوتایی که در لازانیای زیتی استفاده می شود دارای بافتی نرم، خامه ای ، لطیف و بویی مطبوع است. مزه این پنیر شیرین است. از این پنیر برای تهیه انواع دسرها همچون تارت، پن کیک و چیزکیک استفاده می شود. ریکوتا چندان چرب نیست. یک بسته پنیر حدود ۵۱۷ میلی گرم کلسیم و ۵۲ گرم پروتئین دارد. استفاده از ریکوتا در سس باعث افزایش غلظت آن ها می شود. این پنیر را می توانید بر روی انواع اسپاگتی امتحان کنید.
مواد لازم
پاستا زیتی (لوله ای) : 450 گرم
گوشت چرخ کرده یا تکه های بزرگ سوسیس : 450 گرم
سس گوجه فرنگی : 900 گرم
پنیر موتزارلا رنده شده : 220 گرم
پنیر ریکوتا یا خامه ای : 1 پیمانه
پنیر پارمزان : 1 پیمانه
پیاز بزرگ خرد شده : 1 عدد
سیر خرد شده : 2 تا 3 حبه
ادویه ایتالیایی : 1 قاشق سوپخور
فلفل قرمز خشک و خرد شده : ½ قاشق سوپخوری
روغن زیتون : به میزان لازم
مراحل پخت و آماده سازی لازانیا زیتی :
ظرفی پر از آب را در حالت جوش قرار دهید و یک قاشق سوپ خوری نمک در ازای هر دو لیتر آب اضافه کنید. بعد پاستا را اضافه کنید و تا جایی که قابل جویدن باشد بجوشانید اما اجازه دهید هنوز کمی دارای سفتی باشد. حالا پاستا را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس کمی روغن زیتون بر روی آن بریزید تا در حین اینکه سرگرم تهیه سس می باشید پاستا به هم نچسبد.یک قاشق سوپخوری روغن زیتون را بر روی یک تابه بزرگ بریزید و شعله اجاق را زیاد کنید. سوسیس و یا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید اگر از سوسیس استفاده می کنید هر کدام از تکه های بزرگ را همین که در حال سرخ شدن به رنگ قهوه ای بر می گردد جدا کنید. از تفت دادن زیاد سوسیس یا گوشت چرخ کرده بپرهیزید.زمانی که گوشت تقریبا قهوه ای رنگ شد، پیاز را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.در حدود 4 یا 5 دقیقه ادامه دهید تا وقتی که رنگ پیاز طلایی شده و بعد مایل به قهوه ای شود سپس سیر، رزماری، ریحان، ادویه ایتالیایی و فلفل قرمز خشک و خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا با هم ترکیب شوند. یک دقیقه دیگر حرارت دهید و سس گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. شعله را کم کرده و صبر کنید تا آرام مواد بپزد. فر را با دمای 180 درجه سلسیوس گرم کنید. بر روی سینی فر، یک لایه نازک از سس را پخش کنید.سپس نیمی از پنیر ریکوتا یا پنیر خامه ای را بر روی سطح ظرف بصورت نقطه نقطه پخش کنید.با ملاقه مقداری از سس را بر روی پاستا ریخته به خوبی مخلوط کنید و بعد روی سینی فر روی مواد قبلی بریزید.باقیمانده سس را بر روی لایه پاستا بریزید، مانند قبل پنیر ریکوتا یا خامه ای را بصورت نقطه نقطه، پنیر موتزارلا و پنیر پارمزان را نیز به سرتاسر پاستا اضافه کنید.صبر کنید تا حدودا 20 دقیقه بپزد و سطح غذا طلایی رنگ شود.پس از پخت از داخل فر در آورده و نوش جان کنید.
نکات طلایی پخت لازانیای زیتی:
یکی از رمز و رازهای پخت لازانیا زیتی این است که به کف ظرف و دیواره های ظرف فر مقداری روغن یا کره بزنید تا لازانیا به راحتی از آن جدا شود.
فر را نیم ساعت قبل از شروع پخت روشن کنید تا گرم شود.
لازانیا را در طبقه وسط فر قرار دهید. بهترین دما برای پخت لازانیا ۱۸۰ درجه سانتی گراد است. با توجه به محتویات لازانیا می توانید دمای فر را کم و زیاد کنید.
می توانید روی ظرف لازانیا را با فویل بپوشانید سپس ۱۰ دقیقه پیش از آماده شدن فویل را بردارید و آن وقت دوباره لازانیا را در فر قرار دهید. این کار به طلایی شدن پنیر آن بسیار کمک می کند