آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه آش فاطمه زهرا گیلانی و فلسفه این آش
طرز تهیه آش فاطمه زهرا در استان گیلان است آش طرفداران زیادی داره بسیار لدید و خوشمزه است به طوریکه حتی اگر کسی زیاد اهل خوردن آش نباشه حتما این آش رو خواهد خورد .
این آش همه مدل حبوبات داره توش و ارزش غذایی اون خیلی بالاست به طوری که یک پیاله از این آش به مراه نون یک غذای کامل می باشد.
نام دیگر این آش ,آش 3 اذان است به طوری که در قدیم این آش را با حرارت کم روی اجاق می گذاشتند از صبح تا شب زمان پختش میشد .
مواد لازم برا ی آش گیلانی :
انواع لوبیا (لوبیا سفید ,چشم بلبلی , قرمز , چیتی) 3 پیمانه
نخود و عدس و ماش 2 پیمانه
برنج و گندم پوست کنده 2 پیمانه
گوشت گوسفند و گوساله 400 گرم
سبزی آش 500 گرم (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه و برگ چغندر)
نمک و فلفل و زدچوبه
پیاز 2 تا بزرگ
نعنا داغ و پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین
کشک
قیمه ساده
طرزتهیه :
ابتدا گوشت رو با پیاز ها با مقداری آب میزاریم کاملا بپزه بعد از پخت استخوان ها رو جدا می کنیم و خوب می کوبیم تا ریش ریش بشه .
حتما از شب قبل حبوبات رو بزارید تو آب و چند باری آبش رو عوض کنید تا هم نفخشون کم شه هم زمان پخت کمی میبره .همه حبوبات رو بزارید با آب زیاد بپزه تا له بشه برنج و ندم پوست کنده رو هم با حبوبات بزارید بپزن و له بشن .
سبزی آش رو حتما کاملا ریز خرد کنید و به گوشت اضافه کنید بزارید بپزه بعد از پخته و له شدن حبوبات دو سوم اون ها رو چرخ کنید و به ظرف اصلی که گوشت و سبزی هم در آن هست اضافه کنید و بقیه حبوبات رو هم اضافه کنید.در نتها نمک و ادویه ها رو اضافه کنید و بزارید آشتون خوب جا بیفته .
این آش غلیظ میشه و خیلی آبکی نیست و در آخربا پیاز داغ و سیر داغ و کشک اون رو تزیین کنید . قیمه ساده ر هم فقط بری اتزیین استفاده می کنند که باعث خوشمزه تر شدن آش هم می شود.
سلام.ممنون از شما