طرز تهیه دلار گیلانی معروف به نمک سبز با سبزی های معطر
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه دلار گیلانی یا درار به روش امروزی و مدرن بسیار راحت
طرز تهیه دلار گیلانی که بعضا درار نیز می گویند این نمک سبز گیلانی رو با سبزی ها معطر و محلی گیلان تهیه می کنند. اگر سبزی محلی در دسترس نبود از نعنا و گشنیز هم میشه استفاده کرد . روش اصلی تهیه دلار با نمکیار و مشت سنگ هستکه قدیمی ها انجام می دادند اما امروه به کمک سبزی خرد کن یا با دستگاه چرخ گشت و یا مولنیکس هم میشه تهیه کرد.
سبزی های مورد نیاز تهیه دلار گیلانی
۶۰۰ گرم نعناع
۳۰۰ گرم خالیواش (سبزی محلی گیلان)
۱۰۰ گرم گشنیز
۳ تا ۴ تا دونه برگ چوچاق (سبزی محلی گیلان)
نمک ۴ قاشق
( چوچاق خوش عطرترش میکنه اگه نداشتین عیب نداره و زیادم بریزین درارتون سیاه میشه)
خیلیا نعناع بیشتر میریزن هم به تلخی میزنه و هم سبز خوش رنگ نمیشه)
اگر سبزی محلی در دسترس نبود از نعنا و گشنیز هم میشه استفاده کرد
طرز تهیه و آماده کردن دلار یا درار :
سبزی هارو پاک کنید برگ سبزی ها رو از ساقه جدا کرده و بعد از شستن توی دستمال تمیز رطوبتش گرفته میشه بزارید کامل آبش گرفته بشه و سبزی ها خشک بشن و با کمی نمک با چرخ گوشت و یا میکسر چرخ می کنیم یا داخل مولنیکس بریزید یکم روش نمک و بسابید.
سپس دلار آماده را داخل شیشه دردار ریخته و در یخچال نگهداری می شود.
نکات قابل توجه
اندازه نمک مهم است ,نمک باید به میزانی باشه نه خیلی شور باشه درار نه خیلی بی نمک،
** بی نمک رنگش سیاه میشه
** نمک زیادم که یه چند وقت بمونه نمکش میزنه بیرون.
** دقت داشته باشید حتما طول مدت نگهداری حتما در یخچال باشد و پس از هر بار مصرف درب شیشه را محکم ببندید.
ما درارو با ماست، خیار، گوجه سبز یا الوچه، سیب ترش و سالاد شیرازی و … میریزیم و می خوریم.
دلار با کمی شکر و سرکه( یا همان سرکه سکنجبین) با کاهو در گیلان استفاده میشه .
پیشنهاد سردبیر