آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه دلار گیلانی یا درار به روش امروزی و مدرن بسیار راحت
طرز تهیه دلار گیلانی که بعضا درار نیز می گویند این نمک سبز گیلانی رو با سبزی ها معطر و محلی گیلان تهیه می کنند. اگر سبزی محلی در دسترس نبود از نعنا و گشنیز هم میشه استفاده کرد . روش اصلی تهیه دلار با نمکیار و مشت سنگ هستکه قدیمی ها انجام می دادند اما امروه به کمک سبزی خرد کن یا با دستگاه چرخ گشت و یا مولنیکس هم میشه تهیه کرد.
سبزی های مورد نیاز تهیه دلار گیلانی
۶۰۰ گرم نعناع
۳۰۰ گرم خالیواش (سبزی محلی گیلان)
۱۰۰ گرم گشنیز
۳ تا ۴ تا دونه برگ چوچاق (سبزی محلی گیلان)
نمک ۴ قاشق
( چوچاق خوش عطرترش میکنه اگه نداشتین عیب نداره و زیادم بریزین درارتون سیاه میشه)
خیلیا نعناع بیشتر میریزن هم به تلخی میزنه و هم سبز خوش رنگ نمیشه)
اگر سبزی محلی در دسترس نبود از نعنا و گشنیز هم میشه استفاده کرد
طرز تهیه و آماده کردن دلار یا درار :
سبزی هارو پاک کنید برگ سبزی ها رو از ساقه جدا کرده و بعد از شستن توی دستمال تمیز رطوبتش گرفته میشه بزارید کامل آبش گرفته بشه و سبزی ها خشک بشن و با کمی نمک با چرخ گوشت و یا میکسر چرخ می کنیم یا داخل مولنیکس بریزید یکم روش نمک و بسابید.
سپس دلار آماده را داخل شیشه دردار ریخته و در یخچال نگهداری می شود.
نکات قابل توجه
اندازه نمک مهم است ,نمک باید به میزانی باشه نه خیلی شور باشه درار نه خیلی بی نمک،
** بی نمک رنگش سیاه میشه
** نمک زیادم که یه چند وقت بمونه نمکش میزنه بیرون.
** دقت داشته باشید حتما طول مدت نگهداری حتما در یخچال باشد و پس از هر بار مصرف درب شیشه را محکم ببندید.
ما درارو با ماست، خیار، گوجه سبز یا الوچه، سیب ترش و سالاد شیرازی و … میریزیم و می خوریم.
دلار با کمی شکر و سرکه( یا همان سرکه سکنجبین) با کاهو در گیلان استفاده میشه .