آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه کلوچه خرمایی از بهترین ها در ماه رمضان
طرز تهیه کلوچه خرمایی یا نان خرمایی که اصالت آن به کرمان برمی گرده که کلمپه نوع اول از کلوچه های خرمایی است این تفاوت هایی دارد که در روند پخت متوجه آن می شوید. نانی بسیار مقوی و مفید برای افراد و به ویژه کودکان است .
مواد لازم تهیه نان خرمایی
آرد سفید (قنادی) 200 گرم ، حدودا یک و یک سوم لیوان
شکر 40 گرم حدودا 4 ق غ
شیر یا آب ولرم 50 میلی حدودا یک چهارم لیوان
روغن مایع 40 گرم حدودا 4 ق غ
تخم مرغ 1 عدد و یک زرده برای رومال کلوچه
پودر خمیر مایه 1 ق چ
نمک 1 ق چ
خرما 20_10 عدد
پودر دارچین 1 ق م
پودر هل یک دوم ق چ
آب یا گلاب 2 ق غ
طرز تهیه و مراحل پخت کلوچه خرمایی :
ابتدا توی یه ظرفی شیر یا آب ولرم رو با یه قاشق شکر مخلوط و پودر خمیر مایه رو ریختم و در ظرف رو گذاشتم تا ده دقیقه به عمل بیاد .
توی یه ظرف بزرگتر بقیه شکر ، تخم مرغ ، نمک و روغن مایع رو مخلوط کردم ، خمیر مایه به عمل اومده رو اضافه کردم و بعد به تدریج کم کم آرد الک شده رو ریختم و بعد خمیر رو ورز دادم ، اگه دیدین خمیر می چسبه بهش کمی آرد اضافه کنین ، اما می دونین که اضافه کردن آرد زیادی لطافت نون و کلوچه تون رو می گیره ( ولی من یکم بیشتر از ۲۰۰ گرم شد)ده دقیقه خمیر رو خوب ورز دادم . بعد توی یه ظرف تمیز گذاشتم روش رو پوشوندم و توی جای نسبتا گرم تا یه ساعت استراحت دادم .
برای مواد میانی اش خرما ها رو پوستش رو کندم ، هسته اش رو بیرون آوردم و له کردم ، دارچین و هل و گلاب (من آب ریختم) بهش اضافه کردم و ۱۵ تا گلوله ازشون درآوردم.
پف خمیر رو بعد از استراحت با ورز دادن گرفتم .از خمیر چونه هایی به وزن 27 گرم برداشتم ، در کل برای من 15 تا چونه شد (بزرگ نیست) بعد این چونه ها رو پهن کردم کمی و بعد از مواد میانی داخلش گذاشتم و دوباره گرد کردم و بستم و کمی کف دستم پهن کردم ، و بعد با قیچی برش هایی ایجاد کردم .
توی سینی فر چیدم و روش رومال زعفران هم می تونید بزنید با زرده زدم
فر رو هم از یه ربع قبل روشن کرده بودم سینی رو در فر 180 درجه به مدت 15 تا 20 قرار دادم . ظرف حاوی آب هم درون فر برای نرم شدن نون ها خوبه با این مقدار 15 تا کلوچه شد.
نکته : دوستان حتما رومال زعفرون با زرده رو باهم بزنید که روش براق وخوشرنگ میشه.
نوش جان