آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه دلمه کلم با دستور مراحل پخت کامل
طرز تهیه دلمه کلم به طور کل دلمه در سبزیجات از غذاهای محبوب میان ایرانی ها است و چون غذاهایی هست که همیشه وقتی خانواده ها دور هم جمع میشن می پزند خوشمزگی خاصی داره که به همراه صفای خانواده ها رو یاد آور میشه امروز طریقه تهیه دلمه کلم رو باهم داریم:
مواد لازم :
کلم 1 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
برنج نیم دانه 1/2 لیوان
لپه 1/3 لیوان
سرکه سفید 1/2 لیوان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد
سبزی خشک ( نعنا و شوید ) به مقدار لازم
آلو خورشتی ، نمک ، فلفل به مقدار لازم
روش تهیه و آماده سازی دلمه کلم :
کلم را بشوئید و سر آن را جدا کنید ، کلم را درون دیگ آب و نمک در حال جوشیدن بیندازید ( میتوانید برای خوش رنگ شدن کلم کمی زردچوبه اضافه کنید ) ، پس از حدود 15 دقیقه کلم را از آب جوش خارج کنید و با آب سرد آبکشی نمائید.
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید ، نمک و فلفل بریزید و با حرارت ملایم مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس لپه ها را بپزید تا نرم شوند ( لپه ها پخته باشند اما له نشوند ) ، برنج را نیز 1 ساعت درون آب و نمک خیس کنید ؛ برنج های نیم دانه ، لپه های پخته ، زرشک و سبزی ها را نیز به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم ها باهم ترکیب شوند.
برگ های کلم را جدا کنید و داخل هر برگ را با مقداری از مواد دلمه پر کنید و چند عدد آلو خورشتی بگذارید سپس برگ کلم را جمع کنید ، تمام دلمه ها را به همین صورت آماده کنید.
دلمه ها را درون قابلمه بچینید ( سر دلمه ها به سمت ته قابلمه باشد ) ، سپس سس دلمه ( مخلوط سرکه ، شکر ، رب گوجه فرنگی و 2 لیوان آب ) را روی آنها بریزید ، در صورت تمایل مقداری آلو و پیاز داغ درون سس دلمه میتوانید اضافه کنید ( هم سس دلمه غلیظ میشود و هم طعم بهتری خواهد داشت. )
حرارت را ملایم کنید و به مدت 1 ساعت دلمه ها را بپزید سپس درون ظرف بکشید و سرو کنید.
نکته :
اگر از برنج معمولی استفاده میکنید باید برنج را بصورت آبکشی آماده کنید ( برنج را با آب زیاد بپزید ، وقتی برنج را میان دو انگشت بفشارید باید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد ، برنج را در این مرحله آبکشی کنید (