طرز تهیه باقلا خورش یا همان باقلاقاتق که نوعی خورش از قدیمی ترین غذاهای محلی آشپزی گیلان است که در کلیه مناطق کشور ایران نیز به ویژه در مناطق شمالی کشور بهویژه استان گیلان طبخ میشود.
مواد اصلی این غذا از باقلا رشتی و به زبان گیلکی(پاچ باقلا، کلمه پاچ در گیلان به معنیِ کوتاه یا کوچک است)، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج دودی که به صورت کته تهیه شده به همراه سیر تازه.زیتون پرورده ماهی و اشپل ماهی شور یا دودی خورده میشود.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی چیست ؟؟
پاچ باقلای کشاورزی ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
کره یا روغن به مقدار لازم
سیر کوبیده شده ۴حبه
آب ۲ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
مراحل و طرز تهیه باقلا خورش :
ابتدا پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید .بعد از کمی تفت دادن باقلا ،سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.
سپس آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه میکنیم .تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند .
نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی :
پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید.
پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.
تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
نکات تکمیلی باقلا قاتق
باقلا قاتق جزو غذای محلی گیلانی می باشد .
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه می باشد .
این مقدار مواد اولیه برای ۳ الی ۴ نفر مناسب میباشد
نوش جان