طرز تهیه آش غلغل یا آش گوشت شوشتری این آش بیشتر تو شوشتر درست میشه و خیلی خوشمزه است.
منم از اونجایی که خیلی وقت بود درست نکرده بودم دستورش رو از یک خانم شوشتری گرفتم و پختم. پس از لحاظ دستور پخت خیالتون راحت که کاملا اصیل هست.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازخ برای تهیه آش غلغل چیست ؟
گوشت 400 گرم
نخود گرد یک فنجان
لوبیا چیتی یک فنجان
عدس یک فنجان
باقلا زرد یک فنجان
گندم حلیم یک فنجان
زرد چوبه
نمک و فلفل
مراحل و طرز تهیه آش غلغل :
به این صورت که نخود گرد, لوبیا چیتی, عدس, باقلا زرد و گندم حلیم رو می خیسونیم و بعد که خیس خوردن با شعله ی ملایم می پزیم.
بعد اگر دوست داشتید می تونید گوشت رو با خود حبوبات بپزید و از آن ها جدا کرده و ریش ریش کنید یا حسابی بکوبید, یا این که جدا بپزید وگوشت رو ریش کنید وبعد اضافه کنید.
وقتی که موادمون خوب پخت و اماده شد زرد چوبه را با کمی اب مخلوط می کنیم و به آش اضافه می کنیم و دوباره میزاریم تا خوب جا بیفته.
بعد می تونید آش رو با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود, یا نکوبیده مصرف کنید .البته حبوبات در حین پخت له میشود.
نمک و فلفل را هم بریزید, این اش تند سرو میشود .
تقریبا پنج تا شش ساعت زمان میبره تا غذا اماده بشه و در اخر یک آش خوشمزه و کش دار دارید. می تونید داخلش از باقالی های خشک پوست دار استفاده کنید.
می تونید جدا بپزید و بدون اب داخل اش بربزید . ادویه غالب این اش زردچوبه است و کلا آش زرد رنگه, در آین اش کشک استفاده نمیشه ولی واسه تزیین می تونید از پیاز داغ فراوان و نعناع داغ استفاده کنید.
یک سری دستورها تو نت موجوده که لیمو عمانی و لوبیا چشم بلبلی و برنج هم استفاده شده, من استفاده نکردم.
میزان مواد استفاده شده در این آش . همه حبوبات ها و گندم را یک فنجان گذاشتم .و مخلوط گوشت گوسفند وگوساله را چهار صدگرم استفاده کردم.فکر کنم دیگه چیزی نمونده که نگفته باشم .