طرز تهیه چکدرمه با گوشت غذای سنتی ترکمن ها غذای ایرانی

 

طرز تهیه چکدرمه با گوشت غذای مجلسی و محلی ترکمن ها

طرز تهیه چکدرمه با گوشت همه با شنیدن اسم چکدرمه یاد استان گلستان و بندر ترکمن می افتن غذای محلی و بسیار لذیذ این منطقه شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانی‌ها دارد. چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می گویند و به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» پخته می‌شود.

اغلب این غذای خوشمزه را در اعیاد و جشن های خود می پزند البته اگز به بندر ترکمن مسافرت کرده باشید می تونید در رستوران های آن نیز این غذای خوش عطر و طعم رو سفارش بدید.

مواد لازم برای 6 نفر:

گوشت گوسفند: 500 گرم

پیاز: یک عدد متوسط

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم

رب گوجه‌فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

آب: حدود یک لیتر (4 پیمانه)

برنج: 700 گرم

طرز تهیه چکدرمه با گوشت

زوش تهیه چکدرمه محلی :

برای تهیه چکدرمه ابتدا گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید. سپس به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

سپس حدود 4 لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.

بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.

بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

نکات مهم :

اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ می‌شود.

نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل می‌شود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که می‌بایست در نظر گرفته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *