آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه چکدرمه با گوشت غذای مجلسی و محلی ترکمن ها
طرز تهیه چکدرمه با گوشت همه با شنیدن اسم چکدرمه یاد استان گلستان و بندر ترکمن می افتن غذای محلی و بسیار لذیذ این منطقه شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانیها دارد. چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می گویند و به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» پخته میشود.
اغلب این غذای خوشمزه را در اعیاد و جشن های خود می پزند البته اگز به بندر ترکمن مسافرت کرده باشید می تونید در رستوران های آن نیز این غذای خوش عطر و طعم رو سفارش بدید.
مواد لازم برای 6 نفر:
گوشت گوسفند: 500 گرم
پیاز: یک عدد متوسط
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
آب: حدود یک لیتر (4 پیمانه)
برنج: 700 گرم
زوش تهیه چکدرمه محلی :
برای تهیه چکدرمه ابتدا گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید. سپس به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
سپس حدود 4 لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.
بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.
بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات مهم :
اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ میشود.
نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل میشود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که میبایست در نظر گرفته شود.