طرز تهیه آش سورولی تبریزی آشی سنتی و کاملا مقوی

طرز تهیه آش سورولی غذای سنتی محلی آذری

طرز تهیه آش سورولی , آش منطقه آذربایجان که بسیار هم خوشمزه است .هر منطقه و استانی با توجه به نوع پوشش گیاهی و سبزی های محلی مخصوص منطقه اون ها غذاهای سنتی و محلی از قبیل انواع آش ها دارند.

سبزی سورولی مخصوص نواحی شمال غرب ایران است البته شاید در نقاط دیگر ایران نیز یافت شود.مواد مورد استفاده در آش سورولی نخود ، بلغور،ماست یا کشک ، برنج و سبزی سورولی است.سورولی نوعی سبزی محلی است که مربوط به آذربایجان شرقی می باشد و البته در مناطق دیگر ایران نیز یافت می شود که قیمت بالایی دارد. این سبزی بسیار معطر است که از ساقه آن برای آش استفاده می شود همچنین گل های این سبزی نیز برای آش مورد استفاده قرار می گیرند.این گیاه بیشتر به صورت پخته در آش استفاده می شود و نام محلی آن همان شوید خودمان است . این سبزی چون خیلی لطیف و سر زنده است به این نام مشهور است و معنی تحت الفظی خود کلمه ( علف یا گیاه پسر) می شود.در این آش علاوه بر سبزی از بلغور نیز استفاده می شود

مواد لازم برای  آش سورولی:

  • پیاز متوسط : یک عدد
  • نخود : نصف پیمانه
  • بلغور :نصف پیمانه
  • برنج : نصف پیمانه
  • آب گوشت : 2 لیوان
  • سبزی سورولی :یک کیلو
  • کشک یا ماست : به میزان دلخواه

طرز تهیه آش سورولی

مراحل پخت و آماده سازی  آش سورولی:

روش تهیه این آش بسیار ساده است ابتدا پیاز را خورد کرده تفت می دهیم

نخود ، بلغور و برنج را به همراه آب گوشت به آن اضافه می کنیم و روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد. در انتهای پخت سبزی کوهی محلی (سورولی) را اضافه می کنیم.

پس از پخت با ماست یا کشک سرو می شود.البته می توانید در انتهای پخت نیز این مواد را به آش اضافه کنید.

توجه  داشته باشید که سبزی ها رو به خوبی بشورید و تمیزز کنید سپس اون ها خرد کرده به آش اضافه می کنیم.

دیدگاهی در “طرز تهیه آش سورولی تبریزی آشی سنتی و کاملا مقوی

  1. از کی پسوند تبریز به آش سورولو اضافه شده؟ این چه اخلاق مسخره ای هست که همه چی رو به اسم تبریز مصادره میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *