طرز تهیه مربا کدو تنبل یا کدو حلوایی که هم بسیار خوشرنگو لعم مزه عالی هم داره، سعی کنید از کدوهای نارنجی گرد استفاده کنید. برای شق و رق کردن مربا باید از آب آهک استفاده کنید.
آهک رو به صورت بهداشتی سوپرمارکت های معتبر و دارو گیاهی فروش ها عطازی ها دارن.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت مربای کدو تنبل چیست؟
کدو پاک کرده و خرد شده یک کیلو
شکر هشتصد گرم ( هرلیوان شکر ۲۲۰ گرمه)
آب چهار لیوان
آهک یک لیوان
مراحلو طرز تهیه مربا کدو تنبل:
ابتدا در یک کاسه نسبتا بزرگ آهک بریزید و چند لیوان آب روش بریزید و با قاشق بزنید دست نزنید دستتون میسوزه و بزارید آهک عمل کند .
وقتی که آهک ته نشین شد آب زلال اونو جدا کنید و بریزید رو کدوهای خرد شده و بزارید حدود دوازده ساعت ؛ تو این فاصله گاه گاهی هم بزنید.
بعد از دوازده ساعت (بیشتر هم باشه اشکالی نداره) تو آبکش بریزد و اب سرد روش بریزید دوباره کدوها رو به همون کاسه برگردونید و پر آب سرد کنید و به مدت شش الی هفت ساعت چند دفعه آبش رو عوض کنید بعد از طی این مدت کدوها آماده هستن.
چهار لیوان آب رو بریزید تو قابلمه تا جوش بزنه وقتی جوشید شکر رو توش بریزید تا شکر حل شه و شربت قوام یابد. وقتی که شربت قوام اومد کدوها رو توش بریزید وشعله رو کم کنید .
حدود دو ساعت پخت لازم داره دوست دارید چند دونه هل بریزید یا آخر سر کمی گلاب یا وانیل من هیچ کدوم نزدم طعم خودشو دوست دارم.
مواظب باشید این مربا زیاد غلیظ نشه چون زود شکرک میزنه اطراف دونه های مربا باید ترد وسطش پر از شهد باشه وقتی به دونه ها نگاه میکنی باید یکرنگ باشن داخلش شیشه ای باشه وگرنه هنوز پخت لازم داره شعله متوسط رو به کم باشه تا شربت زود قوام نیابه.
مربای کدو حلوای باید کاملا بپزه که بوی خامیش از بین بره اواخر پخت یکی دو قاشق آب لیمو بزنید و گاز رو خاموش کنید درشو بزارید تا شهد به خورد مربا بره بعد از سرد شدن بریزید تو شیشه .
کدوها رو می تونید قالب هم بزنید.
نوش جان