طرز تهیه باقلوا ترکی خانگی از شیرینی ها و دسر های خوشمزه و پرطرفدار است .در ادامه دستور اصیل و ترکی را می بینید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکی خانگی چیست ؟
تخممرغ دو عدد
شیر نصف لیوان
ماست نصف لیوان
روغن مایع نصف لیوان
سرکه دو قاشق غذاخوری
بیکین پادر یه قاشق مرباخوری پر
نمک یه پنسه
آرد حدوداً چهار لیوان + دو قاشق سوپ خوری پر ( من دقیقا 570 گرم استفاده کردم)
کره 200 گرم + یک چهارم لیوان روغن مایع برای روی باقلوا
گردوی خرد شده یک و نیم لیوان ( اگه دوست داشتین بیشتر هم میتونین بریزین)
پودر نشاسته ی ذرت برای باز کردن خمیر یه لیوان
برای شهد باقلوای خانگی :
شکر چهار لیوان
آب سه لیوان
ده تا دونه هل
دو ق غ لیموی تازه ( پوست لیمو رو هم بندازین توی شهد تا بجوشه و شهد خوش عطر بشه)
نکته :
میزان آرد نسبت به اندازه ی تخممرغ ها و اندازه گیریه مواد شاید کمی کم و زیاد بشه حتماً یادتون باشه که آرد و کم کم و با احتیاط به مواد اضافه کنین تا خمیرتون نرم و یکدست دربیاد.
مراحل و طرز تهیه باقلوا ترکی خانگی :
قبل از هر کاری مواد شهد و میریزم داخل قابلمه تا بجوشه در این فاصله خمیر باقلوای خانگی را آماده میکنیم.
به غیر از آرد و بیکین پادر همه ی مواد را داخل ظرف گودی میریزیم و مخلوط میکنیم.
بعد دو لیوان آرد و با بیکین پادر ترکیب می کنیم و داخل مواد میریزیم و با دست ترکیب می کنیم و بعد بقیه ی آردو کم کم اضافه می کنیم و ترکیب میکنیم تا خمیر نرم و یکدستی آماده بشه.
به مدت ده دقیقه روی خمیر باقلوا را میپوشونیم.
مواد دیگه رو آماده میکنیم و میذاریم کنار دستمون. کره رو آب میکنیم و با روغن مایع ترکیب میکنیم.
گردو ها رو خرد میکنیم. شربت که کاملاً جوشید اجاق و خاموش میکنیم تا خنک بشه. خمیر آماده شده رو به بیست چونه ی کوچولو تقسیم میکنیم.
چونه ها رو یکی یکی به کمک پودر نشاسته باز میکنیم تقریباً به اندازه ی پیش دستی کوچک و رو هم میذاریم وقتی پنج تا شد با هم با وردنه ی مخصوص ( اوکلاوا) باز میکنیم باز کردن خمیر با اوکلاوا کمی مهارت میخواد که با چند بار تمرین و تکرار دستتون عادت میکنه.
این خمیر باز شده چون از سطح ظرفمون بزرگترمیشه به اندازه ی ظرف برش میزنیم کف ظرف میندازیم و با برس کمی کره میزنیم روی خمیر و دوباره بقیه ی خمیر باز شده رو روی طبقه ی اول میذاریم و دوباره کمی کره میزنیم.
باز پنج چونه ی بعدی رو به همین ترتیب باز می کنیم و همون کارهای قبلی رو تکرار میکنیم و بعد از کمی کره زدن گردو رو سطح خمیر میریزیم و دوباره پنج چونه ی بعدی رو باز میکنیم و تا آخر خمیر همین کارها رو انجام میدیم.
در آخر کناره های خمیرو کمی میدیم تو و مرتب میکنیم و به هر شکلی که دوست داریم برش میزنیم و بقیه ی کره ی آب شده رو میدیم روی سطح باقلوای برش زده ( دقت میکنیم که دوغ کره رو نریزیم).
داخل فر میذاریم با دمای 170 درجه ی سانتی گراد به مدت تقریباً یک ساعت البته بعد از 40 دقیقه چک کنین مخصوصا زیر ظرف و نگاه کنین.
احتمالا کناره ها و زیر باقلوا برشته بشه و روی باقلوا هنوز کاملاً برشته نشه در اینصورت دو الی سه دقیقه گریل و روشن میکنیم وقتی خوب طلایی و برشته شد از فر خارج میکنیم.
اجازه میدیم تا کمی از حرارت اولیه بیفته و بعد شربت ولرم مایل به خنک رو میریزیم روی باقلوا و پنج شش ساعت بهتره بمونه تا کاملاً شربت جذب بشه و بعد سرو می کنیم.
نکات تهیه باقلوای خانگی :
چونه های تقسیم شده رو میتونیم تک تک به کمک نشاسته باز کنیم و کاملاً مثل یوفکا نازک کنیم و ردیف ردیف بچینینم.
پودر نشاسته رو به اندازه بزنین شاید از مقدار پودر نشاسته ی ذرت اضافه بیاد.
برای درست کردن خمیر به جای شیر آب میتونین استفاده کنین.
نوش جان