طرز تهیه مربای کدو تنبل تو خونه که می تونید مثل من قالب بزنید و در شکل ها و طرح های مختلف برش بدید و حتی برای دسر هم سرو کنید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه مربای کدو تنبل چیست ؟
کدو تنبل ترجیحا کدو حلوای ۱ کیلو
شکر ۱.۵ کیلو
گلاب یک چهارم فنجان
هل نکوبیده ۱۰ عدد
آهک یک لیوان
آب چهار لیتر
مراحل و طرز تهیه مربای کدو تنبل :
ابتدا آهک رو با ۵ لیتر آب مخلوط می کنیم و چند دقیقه اجازه میدیم تا بمونه و اگر گرد و خاک و چیزی داشت آبش رو دور می ریزیم. بعد دوباره آهک ته نشین شده رو با چهار لیتر آب مخلوط می کنیم و اجازه میدیم تا ۱۰ ساعت بمونه و آب زلال روش رو بر می داریم و رسوب زیرش رو دور می ریزیم.
حالا کدوها رو برش زده و به اندازه حبه قند یا طرح مورد نظر قالب می زنیم و به آب آهک زلال اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا ۲۴ ساعت درون اون بمونه.
بعد ۲۴ ساعت کدو ها رو از آب آهک بیرون آورده و با آب سرد آب کشی کرده و درون ۶ لیتر آب سرد ریخته و اجازه میدیم ۷ تا ۱۲ ساعت درون اون بمونه و هر دو تا سه ساعت یکبار آب اون رو عوض می کنیم
بعد از این مرحله کدوها رو داخل قابلمه ریخته و روش به حدی آب می ریزیم که سطح کدوها رو بپوشونه و به مدت ۵ دقیقه می جوشونیم تا احیانا اگر آهکی باقی موند خارج بشه. سپس آبکشی می کنیم
شکر رو با سه لیوان آب مخلوط کرده و میذاریم رو حرارت تا قوام بیاد و زیرش رو خاموش می کنیم تا خنک بشه.
کدو رو با دو لیوان آب میذاریم تا بپزد و در شهد قوام آمده می ریزیم و زیرش رو روشن می کنیم و اجازه میدیم تا شهد به خورد اون بره.
برای اینکه تست کنیم مربای ما آماده هست مقداری از شهد رو برداشته و درون کاسه ریخته و در یخچال میذاریم اگر بعد سرد شدن بین دو انگشت حالت چسبناک بود غلظت مربا کافیه.
۵ دقیقه قبل خاموش کردن زیر مربا دو قاشق آب لیمو و گلاب و هل نکوبیده رو بهش اضافه کنین.
این مربا حالت دسر داره و کنار میر شام و ناهار میتونین ازش استفاده کنین.
نوش جان