طرز تهیه نان عدس با بافت عالی و نرم و بسیار خوش طعم که از پوره عدس در پخت اون استفاده می کنیم. حتما توی خونه بپزید و لذت ببرید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه نون عدس چیست ؟
۱ پ آب ولرم،
۱ ق غ خمیر مایه فوری
۱ ق غ شکر یا عسل،
۳ پ آرد (۲ پ همه منظوره +۱ پ کامل)،
۱/۳ پ عدس پخته شده،
۱/۴ پ ماست
۱/۴ پ روغن زیتون،
۱ عدد تخم مرغ
۱ ق غ نمک
مواد میانی : دلخواه ( مثل پوره عدس ، سبزیجات تازه یا سرخ شده )
مراحل و طرز تهیه نان عدس :
ابتذا شکر را در آب ولرم حل کنید و خمیر مایه رو روش بپاشید. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه که خمیر مایه تون فعال شد، مواد دیگر چون تخم مرغ، نمک و ماست و بعد از آن هم آرد، عدس و روغن رو را اضافه کنید تا زمانی که خمیر یکپارچه بشه و به دست نچسبه ورز دهید.
خمیر را شکل بدهید و در یک ظرف با درپوش پلاستیکی بگذارید و به آن استراحت دهید.حتما این مرحله ر انجام بدید و از خمیر مایه تازه استافاده کنید تا خمیر شما به خوبی پف کنه.
در صورت تمایل به تو پر بودن نون، در این فاصله مواد میانی را تهیه کنید. (من عدس اضافی رو با پیاز داغ و ادویه تند به شکل پوره در آوردم ). مواد میانی رو به شکل توپک در بیاورید. مثل دستور اولیه ضرورتی برای تو پر بودن نون هم وجود ندارد. ولی اگه تو پر درست کنید بسیار خوش طعم میشه و یک این نان خودش به تنهایی یک صبحانه یا عصرانه کامل است.
بعد از دو تا سه ساعت پف خمیرتان که دوبرابر شده را بگیرید و به هشت قسمت تقسیمش کنید. دوباره به چونه ها نیم ساعت استراحت بدهید. چونه ها را باز کنید، توپک ها رو در داخل چونه ها قرار دهید، جمع شان کنید و رویشان وردنه بکشید. نون ها رو روی تابه داغ بپزید، پخت هر طرف حدود دو تا سه دقیقه زمان می برد.
می تونید داخل فر هم این نان ها رو بپزید.
نوش جان