طرز تهیه گداخته اصفهان گداخته از خانواده کاچی است و به دلیل مواد مغذی که داخل آن استفاده میشود برای کم خونی و ضعف بدن بسیار مناسب است. یک غذای بسیار مقوی برای صبحانه و عصرانه و شام میشه آمادش کرد.
حتما تو خونه درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. در پخت این کاچی از انواع مغزها استفاده میشه و آردنخودچی و خرما نیز استفاده میشه از این رو گداخته بسیار مقوی و مفید برای سلامتی است.
این نوع کاچی در استان های مرکزی کشورمون طبخ میشه و این دستور برای گداخته اصفهان است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت گداخته جیست ؟
ادویه مخصوص 200 گرم
مغز پسته 200 گرم
مغز بادام 200 گرم
مغز فندق 200 گرم
مغز گردو 200 گرم
کنجد 100 گرم
نخودچی 100 گرم
خرما خرک (خارک) 200 گرم
خرما 200 گرم
پودر نارگیل 200 گرم
پودر سنجد 100 گرم
شیره ی خرما 400 گرم
نبات 200 گرمچ
زعفران ساییده شده 1 قاشق چای خوری
آب به میزان کافی
مراحل و طرز تهیه گداخته اصفهان :
ابتدا همه ی مغزهای خشکبار و کنجد و نخودچی را با همدیگر پودر کرده و نگه می داریم. هسته ی خرما را خارج کرده و هر دو نوع خرما را در حدود 1 تا 2 لیوان آب می پزیم.
خرماهای پخته شده را چرخ کرده و همراه با مغزهای خشکبار پودرشده و پودر کنجد و پودر نخودچی(که یک جا با هم پودر شده اند،) و پودر سنجد و پودر نارگیل با 4 لیوان آب ، روی حرارت می گذاریم.
نبات و شیره ی خرما را هم اضافه کرده و روی حرارت ملایم آن قدر هم می زنیم تا مودا قوام بیاید و غلیظ شود. بعد از حدود 1 ساعت که مواد روی حرارت هم زده شده، خوراک آماده شده است.
پنج دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، زعفران را در نصف فنجان آب حل کرده و داخل مواد می ریزیم. وقتی اجاق رو خاموش کردیم، مواد را در ظرف ریخته و اجازه می دهیم تا خنک شود.
نوش جان .