طرز تهیه ژامبون لیوانی که به سادگی و مواد اولیه در دسترس می تونید تو خونه هاتون درست کنید و از سالم بودن و تازه بودن مواد اولیه اش هم اطمینان دارید از نوع بازاری هم خیلی خوشمزه تره.
من که خیلی موقع ها درست می کنم و اهالی خونه دیگه دور و بر کاخونه ایش خط کشیدن.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برایطرز تهیه ژامبون لیوانی چیست ؟
سینه مرغ دو تکه ( یا یک سینه و یک ران از گوشت بوقلمون هم می تونید استفاده کنید)
یکتکه گوشت قرمز برای بافت داخل ژامبون ( قابل حذف )
قارچ یک لیوان ( بلانچ شده)
هویج نیمپز شده! یکسوم لیوان
نشاسته ذرت سه ق (جایگزین آرد دو ق )
سیر سه حبه
روغن مایع سه ق
نمک یک ق مربا خوری
پودر زنجبیل و فلفل سیاه و ادویه کاری از هرکدام نصف ق م
پودر دارچین، پودر هل از هرکدام نصف ق چ
جوز هندی یکچهارم ق چ ( یکی از ادویههای اصلی سوسیس و کالباسهای صنعتی، جوز هندی هست. قطعا این غذا بدون جوز هم می تونه آماده بشه … ولی خب اون عطر رو نخواهد داشت)
دانه فلفل سیاه درسته: یک ق چ، پسته دو ق غ ( قابل حذف )
مراحل و طرز تهیه ژامبون لیوانی :
اول از همه اینکه یه لیوان خاص برای اینکار در نظر بگیرید چون ممکنه لیوانتون خراب بشه و کِدِر بشه.
اگر از مقاومت لیوانتون مطمئن نیستید، اونو یکباره توی آبجوش نگذارید، چون می شکنه. یعنی لیوان رو توی قابلمه با آب سرد یا ولرم بذارید بعد زیر گاز رو روشن کنید.
گوشت مرغ رو خرد کرده و با هر وسیله ای که دارین چرخ کنیدو نشاسته ذرت, نمک, ادویه ها, روغن مایع و سیر رو هم اضافه کنید و چرخ کنید یا در غذا ساز بریزید تا کاملا هم بخوره و یک دست بشه.
سپس گوشت قرمز رو به صورت انگینی یا تکه های درشت و نازک برش بزنید و اضافه کنید و بعد پسته و هویج نگینی درشت نیم پز شده و قارچ های بلانچشده رو بریزید وباقاشق خوب هم بزنید تا مخلوط شه.
در این مرحله لیوان ها رو چرب کنید مواد رو داخلش بریزید توجه کنید با قاشق مواد روخوب فشار بدید داخل لیوان که حفره نباشه بینشون سپس روش رو با فویل بپوشونید بگذارید داخل قابلمه که با آب پر شده حدود یک ساعت و نیم دیگه آماده است .
** معنا و تفاوت کلمه کالباس و ژامبون، اصطلاحا و در زبان عامیانه توی درصد میزان گوشت خالصش هست. اما در دنیای آشپزی، ژامبون صرفا و فقط از گوشت ران خوک ساخته میشه.
** قارچ بلانچ شده رو به مدت سه ماه میشه توی فریزر نگه داشت.
** زمان پخت با شعله کوچک گاز و حرارت ملایم حدود یک ساعت و نیم هست. در این زمان در قابلمه رو برندارید و روی فویل رو سوراخ نکنید!
** استفاده از یخ توی مواد کالباس و ژامبون توی حالت صنعتی، صرفا بخاطر پایین آوردن دمای گوشت هست، اما من برای چرخش بهتر گوشت توی غذاساز از تکههای یخ استفاده می کنم.
** این ژامبونها بعد از پخت، و بعد از یک ساعت سرد شدن ، خیلی راحت برش میخورن، و بعد از پنج شش ساعت که در یخچال استراحت کردن، بسیار خوشمزه و لذیذ میشه.
نوش جان