طرز تهیه نان آچما از سری نان های ترکی که از اسمش هم پیداست نانی مخصوص کشور ترکیه است که بسیار لذیذ و خوشمزه است , به عنوان یه غذای خوشمزه و متفاوت هم میشه برای میان وعده در منزل یا حتی محل کارو مدرسه میل کرد.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای خمیر نان آچما چیست ؟
آرد ۵۰۰ گرم
شیر ۲۰۰گرم
ماست ۱۵۰گرم
نمک ۱۰گرم
مخمر فوری ۱۰گرم
شکر ۱۰گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
مراحل پخت و طرز تهیه نان آچما :
ابتدا آرد،نمک،شکر و مخمر با هم ترکیب کنید.ماست و روغن رو اضافه کنید.
در آخر شیر را به خمیر اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید همیشه در خمیرهایی که آردشون ثابته، مایعات رو با احتیاط اضافه کنید ممکنه کمتر یا بیشتر از اندازه ای که در دستوره مصرف بشه.
حالا میتونید خمیر رو با دستگاه یا روی سطح صاف با دست ورز بدین تا جایی که چسبندگیش از بین بره خمیر از دیواره های ظرف همزن جدا بشه و اگه تکه ای از خمیر رو با دست باز کنید صاف و یکدست باشه و بتونید اونو نازک کنید بدون اینکه پاره بشه.
خمیر رو چونه بگیرید و روی سطح صاف یا داخل یه ظرف که چرب شده بذارین روش رو بپوشونید و استراحت بدین تا حجمش دوبرابر بشه بعد از خمیر تکه های ۱۲۰ گرمی (این اندازه دلخواهه) جدا کنید چونه بگیرید و با وردنه بصورت بیضی باز کنید.
یک طرفش مواد میانی دلخواهتون بذارین یک طرفش رو با کاتر پیتزا یا هر وسیله ای که در دسترستونه بصورت خط های کنار هم برش بدین از طرفی که مواد گذاشتین بپیچید و در سینی فر با فاصله بذارین روی سینی رو بپوشونید و اجازه بدین تا خمیر استراحت کنه و حجیم بشه بعد رومال بزنید من از سفیده تخم مرغ استفاده کردم.
سپس در فری که از قبل با حرارت ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم شده به مدت ۲۰_۳۰ دقیقه قرار بدین.
گفته میشه نونایی که رومال دارند نیاز به رطوبت در فر نیست اما من از ظرف آب گرم در فر استفاده کردم.
بافت نان آچما فوق العاده نرم و پنبه ایه. برای مواد میانی از هر نوع مواد گوشتی یا غیر گوشتی یا حتی پنیر به تنهایی استفاده کنید فقط مواد رطوبتش زیاد نباشه.