آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
بهترین طرز تهیه خمیر پیتزا و روشی جدید و آسان
بهترین طرز تهیه خمیر پیتزا و جدیدترین روش برای تهیه نان پیتزا برای 2 یا 3 پیتزای معمولی را در این مطلب آشپزی ایران پاتوق ببینید و مواد لازم برای درست کردن خمیر پیتزای عالی را مشاهده نمایید
مواد لازم تهیه خمیر پیتزا (برای دو الی سه پیتزای معمولی)
آرد سفید 2-2و 1/3 پیمانه
خمیر مایه فوری یا خشک 2و ¼ ق چ
شکر 1و1/2 ق چ
نمک ¾ ق چ
پودر سیر ¼ ق چ (دلخواه . به نظرم میشه کمی بیشتر هم ریخت اگه به سیر علاقه داشته باشیم.)
روغن دو ق غ
آب گرم ¾ پیمانه
نحوه درست کردن خمیر پیتزا
ابتدا خمیر مایه خشک را در آب ولرم (نه داغ) به همراه شکر ریخته و می گذاریم تا بین 5-15 دقیقه بماند رویش حالت کف پف کرده سرتاسری شود. اگر خمیر مایه فوری باشد. بهتر است این ترکیب را در کنار گرما قرار دهیم تا 40 درجه.
در صورت استفاده از خمیرمایه فوری، یک پیمانه آرد را به همراه خمیر مایه (yeast) فوری و شکر و نمک در کاسه ای بزرگ می ریزیم. در این مرحله می توانیم از پودر سیر یا پودر ریحان خشک شده هم اضافه نماییم. بعد آب گرم را اضافه کرده کم کم و با قاشق چوبی هم می زنیم. سپس یک پیمانه و درصورت لزوم 1/3 پیمانه آرد مازاد می افزاییم و هم می زنیم.
حالا با دستور خمیرمایه خشک پیش می رویم. در این مدت که خمیر مایه فعال می شود، مواد خشک یعنی 2پیمانه آرد شیرینی (یا چندمنظوره) را با پودر سیر یا ریحان خشک و نمک مخلوط کرده و یکی دوبار الک می کنیم. یک حفره در ظرف بزرگ مواد خشک ایجاد می کنیم. بعد مواد تر را وسط میریزیم و کم کم آرد را با کمک قاشق چوبی با مواد خشک مخلوط می کنیم. در صورت لزوم می توانیم آرد تا 1/3 پیمانه بیشتر اضافه کنیم تا حدی که خمیر نرم بماند و در ضمن به دست نچسبد. روغن زیتون را هم همراه مواد تر اضافه می کنیم. شروع به ورز دادن می کنیم؛ که می توان با کمک همزن برقی (سر پیچی) یا با دست این کار را انجام داد. عمل ورز با دست حدودا ده دقیقه به طول می انجامد به این صورت که روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم و گلوله خمیر را صد بار محکم پرت کرده روی سطح و بعد کشیده ازهم باز می کنیم دوباره جمع کرده تا حدی که هوایی در خمیر نماند.
در آخر خمیر پیتزا هنوز کمی چسبناک است ولی به دست نمی چسبد.
در ظرفی جادار کمی دیواره ها را چرب کرده با کمی روغن مایع هم چنین خمیر رادر اطراف چرب می کنیم، داخل ظرف می گذاریم و سر ظرفمان را با سلفون یا پارچه می پوشانیم تا 1-2 ساعت که زمان مطلوب حداقل یک ساعت ونیم است را در جایی گرم می گذاریم تا ور بیاید و پف کند و دوبرابر حجم اولیه شود.
سپس پف خمیر را با کف دست می خوابانیم. (اگر از خمیر مایه فوری استفاده کرده باشید کافی است حدود نیم ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر شود.)
حالا دو راه داریم:
یکی اینکه از ظرف فر مخصوص پیتزا استفاده کنیم. که ابتدا با کمی روغن جامد من چرب کردم و خمیر را به شکل دو گلوله در آورده هر یک را در یکی از ظرفها پهن کردم.
دوم این که روی سینی فر کاغذ روغنی بگذاریم (بهتراست کف سینی را کمی خصوصا در قسمت لبه ها چرب کنیم تا کاغذ قشنگ بچسبد و تکان نخورد) و بعد دوتا دایره یا مربع یا هر شکلی که دوست داریم، خمیر را در آن پهن کنیم.
با چنگال سوراخهایی در خمیر می زنیم تا بیش از حد پف نکند.
روی خمیر را کمی روغن (مثل روغن زیتون یا روغن اضافی مواد پیتزا) چرب می کنیم.
حالا فر را روشن می کنیم با حرارت حداقل 200درجه سانتی گراد و یک ظرف آب داخلش می گذاریم، هنگامی که آب شروع به تبخیر کرد، خمیر ها را در فر می گذاریم حدود 5-10 دقیقه تا نیم پز شود.
بعد خمیرها را خارج کرده باز دو راه داریم:
1) مواد پیتزا را روی آن بچینیم و بین 5-15 دقیقه فرصت دهیم تا بپزد و پنیر آب شود. (البته می توان در این حالت بدون نیم پز کردن خمیر، 15-20 دقیقه ای پیتزا را پخت اما! اگر نیم پز شده باشد پنیر خوووب کش می آید.)
2) خمیرهای پیتزای نیمه آماده را فریز کنیم و هرموقع خواستیم استفاده نماییم.
من در آخر یک دقیقه گریل را روشن کردم تا روی پیتزا برشته تر شود.
** اگه خمیر اضافه اومد اصلاً نگران نباشید. میتونید خمیر رو به اندازه هر پیتزا توپی کنید (به قول نونواها چونه بگیرید). بگذارید داخل کیسه زیپ دار. بعد هم خیلی راحت فریز کنید. تا سه ماه هم میتونید بدون هیچ نگرانی نگهش دارید. هر وقت هوس پیتزا کردید از شب قبل خمیر رو بذارید توی یخچال تا آهسته آهسته یخش آب بشه.
** به همون ترتیبی که توی دستور گفته شد خمیر رو توی سینی پیتزا پهن کنید. کمی روغن روش بمالید. چنگال بزنید. 10-12 دقیقه توی فر بپزید. بعد هم از فر خارج کنید و بگذارید خنک بشه. نان پیتزای نیمه آماده خانگی رو هم میتونید تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید. حتی میتونید تاپینگ و پنیر پیتزا رو هم روش بریزید و بعد فریز کنید. این طوری پیتزای نیمه آماده فریزری دارید که هر وقت بخواید میتونید بپزیدش. فقط اگه مستقیم از فریزر توی فر بگذارید زمان پخت بیشتری نیاز داره. مراقب باشید پیتزا نسوزه.
– بهترین دمای آب استفاده شده جهت فعال کردن خمیر مایه 40-46 درجه سانتیگراد است. من معمولاً از شیر آب، آب گرم را برمیدارم. اما قبلش حتماً امتحان کنید که آب داغ نباشد. نباید دست را بسوزاند.
– برای تهیه خمیر پیتزا خانگی میتوانید از آرد سفید یا آرد نان استفاده کنید. آرد سفید خمیر را کمی نرم تر میکند. با آرد نان اما کمی تردتر میشود. پس نوع آرد بستگی به سلیقه شما