طرز تهیه ترشی پیاز و گذاشتن شور پیاز که در اوایل پاییز اکثرا ما اون رو آماده می کنیم و بسیار خوشممزه است و در کنار غذاها از جمله آبگوشت و دیزی خیلی میچسبه من به طور کامل براتون آموزش میدم.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای ترشی انداختن پیاز چیست؟
پیاز بنفش 4 عدد
آب به مقدار لازم (به اندازه ی پُر کردنِ یک سوم هر ظرفِ ترشی)
سرکه به مقدار لازم (به اندازه ی پُر کردن دو سوم هر ظرفِ ترشی)
نمک 1 قاشق چای خوری ( برای هر ظرف ترشی)
آب لیموترش آبِ نصفِ یک لیموترشِ تازه (برای هر ظرف ترشی)
مراح و طرز تهیه ترشی پیاز :
ابتدا ظرف های شیشه ای مورد نظر برای ترشی را به خوبی شسته و خشک می کنیم. پیازهای بنفش را پوست می کنیم و حلقه حلقه می کنیم طوری که حلقه ها خیلی نازک نَباشد.
حلقه های پیاز-بنفش را درون ظرف ها روی هم می چینیم. روی حلقه های پیاز، نمک می ریزیم سپس آب لیموترش تازه ، آب و سرکه را به هر ظرف اضافه کرده سپس درِ ظرف ها را بسته و به مدت 2 روز درون یخچال قرار می دهیم. بعد از این مدت می توانیم استفاده کنیم.
طرز تهیه شور پیاز :
مواد لازم برای تهیه شور پیاز چیست ؟
۸۰ عدد پیاز کوچک (پیاز ریزه)
سه پیمانه (حدود ۷۵۰ گرم) نمک درشت آشپزخانه
۲۵،/۱ لیتر (پنج پیمانه) سرکه سفید
یک قاشق سوپخوری نمک درشت آشپزخانه (اضافی)
یک قاشق سوپخوری شکر
۵،/۱ قاشق چایخوری دانه میخک
دو قاشق چایخوری ادویه مخلوط
دو قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه نکوبیده.
مراحل تهیه شور پیاز :
پیازها را با پوست خوب بشویید سپس در ظرف گود بزرگی با نمک مخلوط کنید و کمی آب به آن اضافه کنید. در ظرف را بپوشانید و بگذارید دو روز به همان صورت بماند. طی این دو روز چند بار مخلوط نمک و پیاز را هم بزنید. پیازها را در یک آبکش خالی کنید و پوست آنها را بگیرید.
سپس آنها را در ظرف گودی بریزید و ظرف را با آب جوش پر کنید. بگذارید سه دقیقه بماند و بعد آن را در یک آبکش خالی کنید. دو بار دیگر این کار را تکرار کنید. سپس آنها را در شیشه های گرم و استریل بریزید.
سرکه، ادویهها و یک قاشق نمک اضافی را در ظرفی ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید و ۱۵ دقیقه بدون درپوش بجوشد. سرکه را داغ روی پیازها بریزید تا سطح روی پیاز را بپوشاند و بلافاصله در شیشهها را ببندید. این ترشی تا شش ماه در جای خشک و خنک قابل نگهداری است. پس از بازکردن در شیشه آن را در یخچال نگاه دارید.