طرز تهیه ماهی شکم گرفته مازندرانی با چاشنی های عالی

ماهی شکم گرفته مازندرانی که با چاشنی های مخصوص طعم دار می شود و بسیاز طعم لذیذی دارد.

مواد لازم برای پخت ماهی شکم گرفته چیست ؟

ماهی سفید، آزاد یا قزل ۱عدد

پیاز ۱عدد

سیر ۱حبه

گردو خردشده ۴قاشق

سبزی معطر محلی اگه در دسترس نبود(گشنیز،شوید،جعفری و کمی شنبلیله) ۲ ق غذاخوری از هر کدوم

زرشک و ناردون

رب انار ، رب گوجه و رب ازگیل و رب نارنج هر کدوم ۱قاشق

آلوچه

نمک، فلفل

طرز تهیه ماهی شکم گرفته مازندرانی

طرز تهیه ماهی شکم گرفته مازندرانی :

ماهی رو پاک کنید و حسابی با آب سرد بشورین و مرینیت کنید (یک پیاز را خرد کنید و به آن کمی آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، تخم‌ گشنیز و زردچوبه اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.

مواد داخل شکم ماهی :

پیاز، سیر را نگینی خرد کرده و با کمی روغن به همراه رب ها تفت دهید. سپس سبزی معطر را به آن‌ها اضافه کنید.

حالا گردو خردشده و آلوچه و نار دون و زرشک را نیز اضافه کرده و مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.

کف ظرف فر رو چرب کنید ۲عدد پیاز حلقه کنید و کف فر بچینین.

ماهی را از داخل مواد مرینیت خارج کرده داخل شکم ماهی را با مواد میانی آماده‌ شده پر کنید. حالا شکم ماهی را یا با خلال دندان یا با نخ و سوزن خیلی تمیز بهم وصل کنید.

یه پیاز رو حلقه کنید وماهی را روی پیازها، داخل ظرف قرار دهید، به‌ صورتی‌ که ماهی با کف ظرف تماسی نداشته باشد. یک استکان آب کف ظرف بریزید.

می‌توانید مواد مرینت ماهی که آبلیمو دارد را نیز کف ظرف بریزید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۴۵دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰درجه قرار دهید.

بعد از ۴۵دقیقه که از پخت ماهی گذشت، فویل را از روی ظرف بردارید و یک ربع بدون فویل بگذارید ماهی پخته شود. و ۱۰دقیقه گریل را روشن کنید تا رنگ روی ماهی طلایی شود.

ماهی شکم پر شمالی شما آماده است. می‌توانید این ماهی خوشمزه و خوش عطر را در کنار سبزی پلو یا چلو ساده سرو کنید.

نکته :  ماهی شکم‌پر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوه‌های مختلف پخته می‌شود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویه‌هایی که به در آن استفاده می شه جنوبی ها از عصاره ی تمبر هندی و شمالی ها از رب انار استفاده می کنند

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *