آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
طرز تهیه خورش ماست (اصفهان) با دستور مرحله به مرحله
طرز تهیه خورش ماست که معروف به حلیم مخصوص شهر اصفهان است , برای کسانی که اصفهانی نیستن در وهله اول این به نظر می رسد که خورشتی است که با برنج سرو می شود . اما این گونه نیست .خورش ماست به عنوان دسر نیز تهیه میشه که که کاملا مجلسی و سنتی است .
مواد لازم خورش ماست برای ۸ نفر :
گوشت گردن بدون استخوان ۲۵۰ گرم
ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
شکر ۱ پیمانه
آب ۳-۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
گلاب ۲ قاشق غذا خوری
زعفران ساییده شده ۱ قاشق مربا خوری
زردچوبه به مقدار لازم
خلال پسته ، خلال بادام ، زرشک به مقدار لازم
طرز تهیه و مراحل پخت خورشت ماست اصفهان :
۱- ابتدا بگذارید گوشت با پیاز و کمی زردچوبه کاملا بپزد. بعد وقتی گوشت کاملا پخته و نرم شد،آن را از استخوان جدا کنید و در ظرف مسی خوب بکوبید.
گوشت را آنقدر بکوبید تا کش بیاید. (این کار ممکن است یک ساعت وقت بگیرد). نصف استکان از آب گوشت را نیز کمکم به گوشت در حال ورز دادن اضافه کنید تا جایی که گوشت به صورت خمیری یکنواخت شود که به راحتی کش میآید.
۲- در حین کوبیدن آب باقی مانده را به آن اضافه می کنیم تاگوشت سفید شود،
۳- در این ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. بعد از جوش آمدن، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، شکر را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که کش می آید. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.
۴- خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.
۵- بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
سایر نکات
** این خورش سرد سرو می شود.
** از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.