طرز تهیه شربت توت فرنگی عالی را با من در این بخش از آشپزی همراه باشید . معمولا بیشتر دستورها میزان شکر و میوه رو یکسان میریزن ولی اونموقع خیلی زیاد میشه و مربا خوب طعم میوه رو نمیده فقط طعم شکر میده
من تاحالا مرباهای زیادی پختم مثل البالو وشربتش ،گیلاس،شلیل،انجیر،هویج، پوست پسته، به ، زردالو ، شاه توت هیچ کدوم نه کپک میزنه نه شکرک میزنه اخر دستور نکات رو مینویسم
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای شربت توت فرنگی چیست ؟
توت فرنگی (گلخانه ای نباشه چون مزش خوب نمیشه) ۳ کیلو
شکر ۲ کیلو (اگر می خوایین فقط مربا درست کنین و شربتش رو نمخوایین شکر رو ۱.۵ کیلو بزنین)
اب لیمو ۳ الی ۴ ق غ
طرز تهیه شربت توت فرنگی
توت فرنگی ها روبریزن داخل آب و بعد ۱۰ دقیقه ازآب خارج کنین،چندبار توت فرنگی هارو خالی کردم داخل ابکش و دوباره داخل آب ریختم (تا شن ها توت فرنگی کاملا تمیز بشه) ,سپس کلاهک توت فرنگی هارو بگیرین
بعدش توت فرنگی ها رو یا از وسط نصف کنین یا درسته لابه لاش شکر بپاشین و ۲۴ ساعت داخل یخچال بزارین تا آب بندازه . بعدش روی شعله ی تقریبا زیاد قرار بدین تا به جوش بیاد
بعداز به جوش اومدن زمان گرفتم نیم ساعت باشعله ملایم جوشید , در این مدت کف روی مربا رو با قاشق تمیز و خشک گرفتم.
۵ دقیقه اخر پخت ابلیمو اضافه میکنیم .
مربا که سرد شد با یه کف گیر توری میوه های مربا رو برداشتم و داخل یک ظرف ریختم (چون میخواستم شهد کمتری داشته باشه ما شهد رو اصلا داخل مربا دوس نداریم)
باهرچیزی میتونید میوه های مربا رو از شهدش جدا کنین و داخل یه ظرفی بریزن بعد اگه دیدین شهد مربا کم هست دوباره روش شهد بریزید
اگر شربت نمی خوایین یا دوس دارین شهد مربا زیاد باشه می تونید اصلا شهد رو از میوه جدا نکنین.
مقداری از شهد رو که سردشده داخل لیوان بریزید داخلش یخ و اب سرد بریزن اگه ته لیوان موند و حل نشد یعنی غلظت شهد برای شربت خوب هست اگر دیدین غلیظ نیست میتونید دوباره شهد رو بجوشونید.
چندتا مورد هست که باعث کپک زدن مربا میشه
** اگه به اندازه ی کافی نجوشه
** شکرش خیلی کم باشه
** و اینکه شیشه ای که داخلش مربا میرزین خیس باشه یا قاشقی که داخل مربا میزنین تمیز نباشه یا خیس باشه
** یا اینکه در مربا کیپ نباشه
چندتا موردهم باعث شکرک زدن مربا میشه
شکر بیش ازحد درمربا
اضافه نکردن ابلیمو یا جوهرلیمو
جوشیدن بیش ازحد مربا
جوشیدن با شعله بالا
**اگر مربا زیادی بجوشه رنگش تیره میشه
**بهترین ظرف برای پخت همه ی مرباها ظروف لعابی یا مسی هستن
**مربای توت قرنگی اگه زیاد بجوشه له میشه.