طرز تهیه شامی ترش یا همان کتلت آبدار که به همراه کته یا پلوی آبکش شده سزو میشه .شامی ترش غذای مخصوص شمال سیار خوشمزه و لذیذ است که به آن تورشه شامی گیلانی هم میگن .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه شامی ترش شمالی چیست ؟
گوشت چرخ شده دویست گرم
پیار رنده شده ریز یک عدد متوسط آبگرفته شده
سیب زمینی یک عدد کوچیک رنده ریز و آبگرفته شده
دو قاشق جعفری خرد شده یک قاشق
چوچاق خرد شده اگه ندارید جعفری خرد شده و یک شاخه نعناع بزنید
نمک و فلفل و زردچوبه مقداری
تخم مرغ یک عدد (بدون تخم مرغ هم میشه)
طرز تهیه شامی ترش
ابتدا تمام مواد گفته شده رو مخلوط کنید و به هر اندازه که میخواید شکل بدید و داخل روغن سرخ کنید مثل کتلت
حالا بریم سس این شامی ها رو درست کنیم:
ابتدا یک عدد پیاز متوسط رو خرد کنید و سرخ کنید , اگه پیاز داغ دارید دو قاشق بریزید داخل قابلمه و دو قاشق رب گوجه با مقدار خیلی کم روغن تفت بدید تا خوشرنگ بشه.
سپس یک و نیم لیوان آب بریزید تا بجوش بیاد وقتی جوش اومد نمک و فلفل رو اندازه کنید و نصف استکان آب نارنج بهش اضافه کنید. سپس یک ربع که آروم جوشید شامی های سرخ شده رو داخلش بریزید و ده دقیقه آروم بجوشه تا سس به خوردش بره.
برای کنارش گوجه و سیب زمینی سرخ شده قرار بدید و با یک کته نوش جون کنید.
می تونید شامی های سرخ شده رو ده دقیقه مونده به سرو داخل سس بریزید.
نکته :
**چوچاق یک سبزی محلی گیلانی ها است اگر این سبزی را ندارید و شهر دیگری هستید که این غذا را تهیه می کنید یه شاخه نعناع یا مقداری نعناع خشک استفاده کنید.
** حتما سیب زمینی و پیازی رو که رنده می کنید آب اون ها رو بگیرید تا شامی های خوبی تهیه کنید.
نوش جان