طرز تهیه دسر سمولینا دسر ایرمیک ترکیه که خیلی شیک و مجلسی هست و به وقت مهمانی و تولد و جشن می تونید اون رو آماده کنید.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت دسر سمولینا چیست ؟
برای لایه بیسکویت:
۱ بسته بیسکویت پتی بور (۱۷۵ گرم)
۲ قاشق غذاخوری کره (حدود ۳۰-۴۰ گرم)
برای لایه ایرمیک:
۱ لیتر شیر
۱ لیوان آرد ایرمیک (یا سمولینا) از لوازم قنادی ها تهیه کنید
۱ لیوان پودرشکر
۱ قاشق غذاخوری کره
برای لایه تمشک:
۲۵۰ گرم تمشک منجمد
۱/۲ فنجان شکر
۱ قاشق غذاخوری نشاسته (گندم یا ذرت)
۱ لیوان آب
۱ قاشق چایخوری آب لیمو
۱/۲ قاشق غذاخوری کره
مراحل و طرز تهیه دسر سمولینا :
ابتدا بیسکویت ها را در غذاساز بطور کامل خرد کنید. ۲ قاشق غذاخوری کره ذوب شده را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
۲. آن را روی کف قالب مستطیلی ۲۰ × ۳۰ پهن کرده و با کمک یک لیوان فشار دهید ، صاف کنید و بگذارید در یخچال استراحت کند.
۳. پختن شیر و ایرمیک را در قابلمه روی حرارت متوسط شروع کنید ، وقتی شروع به جوشیدن کرد و قوام آن شروع به غلیظ شدن کرد ، پودر شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید. حداقل ۵-۴ دقیقه پخت و پز را ادامه دهید و گاه گاهی هم بزنید تا شکر حل شود.
۴. درست قبل از اینکه آن را از روی حرارت بردارید ، ۱ قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و هم بزنید ، و سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود. دسر ایرمیک را که در دمای اتاق است روی لایه بیسکویت بریزید. آن را با کفگیر خوب پخش کنید ، صاف کنید و در یخچال قرار دهید.
۵. در همین حین تمشک و شکر را درون قابلمه بریزید. نشاسته و آب را در یک کاسه مخلوط کرده و اضافه کنید. بگذارید در حالی که آن را روی حرارت متوسط هم می زنید ، بجوشد.
۶. بعد از حدود ۵ دقیقه شروع به سفت شدن می کند ، در این زمان آب لیمو را اضافه کنید. وقتی آن را با قاشق چک می کنید ، اگر دارای بافت متراکم و مربا مانند است ، آن را از روی حرارت برداشته و ۱ قاشق چای خوری کره به آن اضافه و مخلوط کنید. بعد از خارج شدن اولین حرارت ، سس تمشک را روی لایه بالایی بریزید.
۷. اطمینان حاصل کنید که لایه رویی به خوبی پهن شده است بگذارید حداقل ۱ ساعت در یخچال استراحت داشته باشد. هنگام سرو آن را برش بزنید و آن را به دلخواه تزئین کنید. نوش جان!