طرز تهیه شربت آلبالو که همه ساله اوایل تایستون باغ های آلبالو همانند مروارید درخشان می مانند و عطر شون همه جا میپیچه رو می خواهیم آموزش بدیم . کار اکثر خانم های کدبانو در این زمان تهیه شربت و مربای آلبالو است که اکثر افراد هم طرفدار اون هستند .
من هم تا قبل از انجام این کار فکر می کردم که کار خیلی سختی باشه و چون علاقه به تهیه انواع شربت و مربا دارم و کلا آشپزی رو دوست دارم با یک بار انجام دادن فهیدم که کار ساده ای است و با رعایت اصول تهیه بهترین شربت رو می تونم تو خونه درست کنم که با شما عزیزان هم به اشتراک می گذارم.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو چیست ؟
آلبالو: ۱ کیلوگرم
شکر: ۲کیلوگرم
آب: ۱ لیوان
وانیل: یک قاشق چایخوری ( در صورت تمایل)
مراحل تهیه شربت آلبالو :
آلبالو ها را شسته و پاک کنید. بهتر است هسته های آلبالو را هم جدا کنید برای جدا کردن هسته ها هم میتوانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا میشود.
آلبالو های هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.
آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.
شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت میسوزد و قهوه ای رنگ میشود.
بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.
از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.
نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:
بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
از آلبالوی باقی مانده می توانید :
یا مربای آلبالو درست کنید به اینصورت که با مقداری از شهد که غلیظ شده باشه مخلوط و در شیشه بریزید.
ویا روی آلبالوها نمک بپاشید و دو سه ساعت بذارید توی آفتاب و یه آلبالو خشکه ترش و شیرین خوشمزه درست کنید.
برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
نکات طلایی طرز تهیه شربت آلبالو و مربای آلبالو :
کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
شکرک زدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
✔️ شفاف شدن شربت ها
برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.