طرز تهیه کمپوت زردآلو این میوه بسیار خوشمزه تابستانی که زمان کمی در سال هست رو باهم داریم .این میوه خوشمزه که به روش های مختلف ال قبیل مربا , قیسی , برگه و … در طول سال اون رو داریم .امروز تصمیم گرفتم کمپوت زردآلو رو درست کنم که ماندگاری زیادی هم داشته باشه .
در این مطلب دو روش با کمی تفاوت بهتون آموزش میدم .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
روش تهیه کمپوت زردآلو در منزل
مواد لازم برای کمپوت زردآلو :
زردآلو 1 کیلو
شکر 250 گرم
آب 3 لیوان
طرز تهیه کمپوت زردآلو :
دمهای زردآلو را گرفته و آنها را بشویید. هسته زرد آلو را جدا کنید. شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شربت قوام آید. سپس زردآلو را افزوده و پس از چند جوش، آن را از روی حرارت برمیداریم.
روش دوم تهیه کمپوت زردآلو خانگی
مواد مورد نیاز برای درست کردن این کمپوت :
یک الی یک و نیم کیلو گرم شکر ( بستگی به این داره که بخواین کمپوت شما چه مقدار شیرینی داشته باشه )
لیتر آب
کیلو گرم زرد آلو
طرز تهیه :
ابتدا زرد آلو ها رو خوب بشوئید و بعد از شستن اون ها رو از وسط با چاقو نصف کنین و هسته های اون ها رو جدا کنین . آب و شکر رو توی یه قابلمه ریخته و روی حرارت بذارین تا جوش بیاد ، پس از جوش اومدن آب ، قابلمه رو از روی حرارت وردارین .
، سپس زرد آلو های نصف شده رو توی شیشه ها بریزین و بعد از اون شربت شکر رو هم به زرد آلو ها اضافه کنین . مطمئن بشین که زرد آلوها با مایع شربت کاملا پوشش داده شدن . با استفاده از یه ملاقه می تونین شربت رو به زرد آلو ها اضافه کنین . به اندازه ۱ الی ۵/۱ سانتی متر بالای شیشه ها باید فضای خالی وجود داشته باشه . اگر زیادی شیشه ها رو از شربت پر کنین ، درب شیشه به درستی کیپ نمی شه و فضای خالی وجود نداره ، پس اون مقداری از شربت شکر درون شیشه میریزین خیلی مهمه .
تو این مرحله ، دور تا دور شیشه ها رو باید با یه حوله ی کاغذی مرطوب خوب تمیز کنین و هر گونه مواد باقی مونده از شربت رو که روی بدنه ی شیشه ها ریخته شده ، کاملا پاک کنین . حالا درب شیشه ها را گذاشته و پس از آن شیشه ها رو در قابلمه ی پر از آب گرم قرار بدین .
ابتدا ته قابلمه باید تعدادی روزنامه یا حوله ی آشپز خونه قرار بدین ، چون شیشه ها نباید مستقیما ته قابلمه قرار داشته باشن .لایه ای که ته قابلمه ایجاد می کنین باید ۲ الی ۳ سانتی متر ضخامت داشته باشه . اگر ته قابلمه روزنامه قرار دادین ، با چاقو چند سوراخ روی روزنامه ها ایجاد کنین تا حباب های ناشی از جوش اومدن آب بتونن از ته قابلمه به سمت بالا خارج بشن . به اندازه کافی آب گرم به قابلمه اضافه کنین تا شیشه ها پوشش داده بشن ، به آرامی و با شعله ی ملایم اجازه بدین که آب جوش بیاد ، شیشه ها باید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون قابلمه ی آب گرم بمونن . خب ، پس از اینکه ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به پایان رسید شیشه ها رو از درون قابلمه خارج کنین و اون ها رو با یه پتو بپوشونین تا زمانی که به طور کامل سرد بشن . هدف از قرار دادن شیشه ها داخل پتو این است که ، شیشه ها به آرامی سرد بشن . پس از اینکه شیشه ها به طور کامل سرد شدن ، می تونین از این کمپوت زرد آلوی خوشمزه استفاده کنین و لذت ببرین .