طرز تهیه کیمالی بورک غذای ترکیه ای بسیار خوشمزه و مطابق با ذائقه ایرانی و اغلب در جشن ها و دورهمی ها نیز جز پرطرفدارترین ها است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت طرز تهیه کیمالی بورک چیست ؟
یوفکا : ۴ عدد
گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
پیاز : ۱ عدد
فلفل دلمه ای : ۱ عدد
گوجه فرنگی بزرگ : ۱ عدد و یا یک قاشق غذاخوری رب
تخم مرغ : ۲ عدد
شیر : ۱ لیوان
روغن : نصف استکان
نمک ، فلفل و زردجوبه به میزان دلخواه
مراحل و طرز تهیه کیمالی بورک :
پیاز ریز شده را در تابه تفت می دهیم کمی که سبک شد گوشت چرخ کرده را به همراه کمی نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و حرارت می دهیم ، بعد از اینکه گوشت تفت داده شد ، گوجه فرنگی خرد شده (و یا رب را )و سپس فلفل دلمه ای نگینی شده را با مواد داخل تابه مخلوط می کنیم و چند دقیقه حرارت می دهیم .
بعد از اینکه مواد خوب تفت داده شد ، تابه را کنار می گذاریم و در ظرف دیگری تخم مرغ ، شیر و تخم مرغ را با هم مخلوط می کنیم ، کف سینی و یا ظرفی که می خواهیم در فر بگذاریم را چرب می کنیم و یک لایه یوفکا کف آن پهن می کنیم ،
لازم نیست که یوفکاها به شکل منظم و صاف در ظرف قرار گیرد ، به شکل چروک و فشرده می تواند باشد ، کافی است که در ظرف پهن شود و قرار گیرد ، از مخلوط تخم مرغ و شیر کمی روی یوفکا می دهیم ( مثلا ۴-۳ قاشق غذاخوری ) و بعد دومین یوفکا را پهن می کنیم (یوفکاها به شکل چین خورده روی هم قرار می گیرند ) مجددا از مخلوط تخم مرغ و شیر روی آن می دهیم .
بعد از ترکیب گوشتیمان روی یوفکا می دهیم ، وحالا لایه سوم که باز هم شیر و تخم مرغ و باقیمانده مخلوظ گوشت را اضافه می کنیم و در نهایت چهارمین یوفکا را روی بقیه لایه ها پهن می کنیم و لایه های پایینی را با این یوفکا کاملا می پوشانیم.
کمی از مخلوط شیر و تخم مرغ روی آخرین لایه هم می دهیم و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد می کنیم ، حالا سینی را در فر ۱۸۰ در جه که از قبل گرم کردیم می گذاریم ، تا جایی که روی یوفکاها طلایی شود .بعد از اینکه از فر خارج کردیم به اندازه دلخواه برش می دهیم و سرو می کنیم .
می توانید قبل از اینکه بورک را در فر بگذارید مقداری کنجد روی انها بزنید.
نوش جان