طرز تهیه شیره توت خانگی را که اغلب از توت سفید استفاده می کنیم با ما در این بخش از آشپزی همراه باشید و دستور ساده ای داره فقط نکاتی مورد توجه هاست که باید شما عزیزان یه مقدار دقت کنید . اهمیت مصرف شیره های طبیعی میوه ها بسیار بالا هست و از همه مهمتر چون قند طبیعی هستند همه افراد می تونند اون رو بخورند و لذت ببرند در ادامه بعد از آموزش به خواص این شیره خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه شیره توت سفید:
توت سفید به میزان لازم
آب به میزان لازم
طرز تهیه شیره توت سفید:
برای تهیه شیره توت سفید، توتهای شیرین و آبدار را انتخاب کنید. پس از تمیزکردن توتها، آنها را داخل ظرفی ریخته و روی شعله قرار دهید.
بهتر است از قابلمهای استفاده کنید که بزرگ و جادار باشد تا کار پختن و لهکردن توتها راحتتر شود. مقداری آب روی توتها بریزید تا موقع حرارت دیدن به ته قابلمه نچسبند و نسوزند.
میوه توت خیلی سریع له میشود و آب میاندازد اما شما با استفاده از یک کفگیر میتوانید این روند را تسریع کنید. وقتی توتهای لهشده خوب پخته شده و له شدند، آنها را از داخل یک توری رد کنید تا دانهها و گوشت میوه از عصاره خالص آن جدا شود.
برای گرفتن عصاره در این مرحله از دست استفاده کنید و توری را حسابی با دست فشار دهید. حالا عصاره جداشده را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا حسابی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
وقتی شیره به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. شیره خنکشده را داخل بطری شیشهای خشک و تمیز ریخته و آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
خواص شیره توت :
شیره توت به عنوان مادهای که مقدار زیادی آهن در ترکیباتش به کار رفته میتواند به عنوان یک ماده غذایی مؤثر در رفع کمخونی ناشی از فقر آهن استفاده شود. ضمن اینکه مصرف مداوم شیره توت به پیشگیری از ابتلا به کمبود آهن در بدن هم کمک بسیار خوبی میکند.
ویتامین آ (A) موجود در شیره توت، به رفع این کمبود کمک میکند و باعث تقویت بینایی میشود.
آنتیاکسیدانهای موجود در توت سفید، به شکل غلیظشده در شیره توت حضور فعال دارند و از این طریق، به مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن میپردازند و خاصیت ضد سرطانی خود را ایفا میکنند.
شاید عجیب به نظر برسد ولی شیره توت با همه شیرینیاش، یک تفاوت اساسی با شیرههای دیگر دارد و آن هم دقیقاً در همین موضوع قند موجود در ترکیبش نهفته است. بله. قند موجود در شیره توت، برخلاف شیره خرما و شیره انگور، برای مصرف دیابتیها مضر نیست.
مقدار متعادلی از شیره توت را میتوان با آرامش مصرف کرد و مثل مصرف شیرههای انگور و خرما، نگران افزایش ناگهانی و کنترلنشده قند خون نبود.