طرز تهیه سس دلسه دلچه سس غلیظی که طعم کارامل میده حتا گاها بهش سس کارامل دولسه دلچه هم می گن و در پخت انواع کیک و شیرینی و دسر استفاده میشه.
بعضی ها از قوطی های شیرعسل بازاری برای تهیه ی این سس استفاده میکنند، اما این روش خونگی هم دلچسب تره هم به صرفه تر.
من که از 4 لیوان شیر که استفاده می کنم برای تهیه این سس دلسه دلچه حدود یک لیوان تا یک و نیم لیوان سس میده برام .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای تهیه سس دولسه دلچه چیست ؟
شیر 4 لیوان
شکر یک لیوان
جوش شیرین یک چهارم ق چ
یک ق غ آب
مراحل و طرز تهیه سس دلسه دلچه:
ابتدا 4 لیوان شیر رو با یک لیوان شکر بریزید داخل قابلمه روی حرارت وقتی شکر حل شد و شیر کاملا گرم شد (دقت کنید شیر نبااااید به جوش بیاد) یک چهارم ق چ جوش شیرین رو با یک ق غ آب مخلوط کرده و به شیر اضافه کنید،
ممکنه شیر چند ثانیه به خاطر جوش شیرین کف کنه و بیاد بالا بعد دوباره برگرده به حالت اول،کف روش رو هر از گاهی با قاشق چوبی جمع کنید،شعله رو کم کنید .
جوری تنظیم کنید که فقط یک غل بزنه یعنی هم داغ باشه و هم جوش نیادش، هر چند دقیقه هم، با قاشق چوبی هم بزنید که ته نگیره،
بعد یک ساعت رنگش شروع میکنه به تیره شدن و کم کم میره به سمت غلیظ شدن،آخرای پخت دیگه یکسره بالا سرش باشید تا ته نگیره و یکدست بشه، دیواره ها رو هم با مواد یکی نکنید، سس روی دیواره رو جدا کنید
حواستون باشه سس زیاد غلیظ نشه وگرنه بعد سرد شدن خیلی سفت میشه. وقتی رنگش قهوه ای شد و غلیظ شد یه کم ازش بردارید بذارید خنک شه و اگر کافی بود گاز رو خاموش کنید.
موارد استفاده سس دلسه دلچه چیست؟
خوب این سس کاراملی در تزیین بستنی ها و دسر ها کاربردی فراوانی داره و یک شیرین کننده عالی برای قهوه است در تهیه چیز کیک و انواع کیک ها هم میتونید مورد استفاده قرار بدید.
سس دولسه دلچه رو میشه برای مدت طولانی نگه داشت ؟
اگر در یخچال نگه داری می کنید یک هفته الی 10 روز میمونه . البته اینو بگم که خیلی خوشمزه هست و تا اون موقع دووم نمیاره تموم میشه .
این شیر کاراملی سس بعد از آماده شدن بافتش چطوره ؟
این سس کارامل دلسه دلچه بافت کاملا نرم داره و کشدار هم هست خیلی ها این رو با کارمل تنها اشتباه می گیرند که فقط شگر هست و کارامل سفتی داره این سس نرمه و برای تزیین کیک هم استفاده میشه .
در تزیین کیک با این سس دولسه دلچه به صورت گرم یا سرد استفاده کنیم ؟کدام حالت؟
این سس رو اگر مییخواهید برای تزیین کیک به کار ببردی بهتره با خامه ساده و یا شکلات تلخ ترکیب کنید چون به تنهایی خیلی شیرینه مگر اینکه کیکتون کم شیرین باشه . و بهتره این سس رو به صورت ولم روی کیک استفاده کنید.