طرز تهیه کلمپه کرمان شیرینی بسیار خوشمزه و مقوی و سنتی استان کرمان است که طرز تهیه این شیرینی مغزدار با دستور سنتی و اصیل است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت کلمپه چیست؟
نصف لیوان ماست معادل ۶ قاشق غذاخوری = ۹۰ گرم
۷ قاشق غذاخوری سرصاف روغن جامد پخت و پز = ۱۲۵ گرم
یک عدد زرده تخم مرغ
دو لیوان آرد سفید قنادی = حدود ۲۵۰ گرم
نصف قاشق چای خوری پودر هل
۱۵ عدد خرمای هسته گرفته شده = ۲۰۰ گرم
نصف قاشق چای خوری زنجبیل
نصف قاشق چای خوری دارچین
نصف یک عدد جوز هندی رنده شده
۲ قاشق غذاخوری آب جوش
مراحل و طرز تهیه کلمپه :
ماست و روغن و زرده تخم مرغ و هل را با هم مخلوط می کنیم. وقتی یکدست شد آرد را اضافه کرده و کم کم هم می زنیم و خیلی کم ورز می دهیم تا خمیر جمع شود مراقب باشید خمیر شما سفت نشود.
میتواند به خمیر کمی زعفران دم کرده هم اضافه کنید
روی خمیر را با نایلون می پوشانیم و در یخچال می گذاریم
در این حین هسته خرما ها را خارج کرده و زنجبیل و دارچین و جوز هندی را اضافه میکنیم آب جوش را داخل آن می ریزیم و با کمک چنگال مخلوط می کنیم تا کاملاً خمیری و یکدست شود.
از خمیر گلوله های به اندازه گردو برداشته و در دست گِرد می کنیم مقداری از مواد خرمایی را وسط آن گذاشته و با حوصله می پیچیم و در دست گرد می کنیم.
شیرینی ها را داخل سینی چرب نشده با فاصله از هم می چینیم
به وسیله مهر کلمپه که انواع آن در لوازم قنادی ها موجود است شیرینی ها را مُهر می زنیم
✅شیرینی را هم در فر هم در فر دست ساز هم روی بخاری و هم داخل ماهیتابه روی گاز با شعله پخش کن میتوان پخت
در فر یا توستر در طبقه وسط شیرینی ها را با دمای ۱۷۰ به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم مراقب باشید تغییر رنگ ندهند
نکته : اصلاجوز هندی را حذف نکنید مزه اصلی به همونه
نوش جان