طرز تهیه چیکن تیکا که با ادویه ها مخصوص و باب میل ایرانی ها آماده میشه غذایی کاملا مجلسی است من مهمون داشتم و این دوتا رو پختم که خیلی هم پرطرفدار و در عین سادگی بسیار مجلسی است.
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت چیکن تیکا چیست ؟
سینه مرغ یک عدد
سیر 3 حبه
زنجبیل رنده شده 1 ق چ
روغن زیتون 1 ق غ
فلفل قرمز 1 ق چ
زیره 1 ق چ
دارچین 1 ق چ
گرام ماسالا 1 ق غ
ماست 3 ق غ
طرز تهیه چیکن تیکا :
ابتدا سیر و زنجبیل رو در روغن تفت داده و بقیه ادویه ها رو اضافه کنید و همین که بوش بلند شد خاموشش کنید. کلا یک دقیقه
مخلوط ادویه ها رو با ماست توی یک زیپ کیپ بریزید و زیپ کیپ رو خوب تکون بدید تا مخلوط یکنواختی بدست بیاد.
بعد تیکه های مرغ رو بندازید توش و بذارید توی یخچال. میتونید اینکار رو از شب قبل انجام بدید و یا فقط نیم تا ساعت بذارید بمونه.
حالا کف ماهیتابه گریل رو با روغن زیتون چرب کنید و مرغها رو گریل کنید. هرسمت 3 دقیقه با حرارت متوسط من کمی بیشتر از سه دقیقه گذاشتم یعنی تازمانی که پخته شه
طرز تهیه مرغ شکم پر
مرغ 1 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
آب لیموترش تازه 3 قاشق
پیاز سفید 1 عدد
زعفران 3 قاشق سوپخوری
برنج خیس کرده – 1 پیمانه
پیاز نگینی خردشده – 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخکردن) – به مقدار لازم
هویج نگینی خرد شده – 2 عدد
قیسی نگینی خردشده– 2 ق غ
زرشک – 1/4 پیمانه
پیازداغ – 1/2 پیمانه
آلو خیس خورده – 10 عدد
خلال پوست پرتقال (تلخیگرفته و شیرینشده) – 1/۲ پیمانه
خلال بادام خیس خورده – 2 ق غ
کره (ذوبشده) – 50 گرم
نخ و سوزن تمیز
در ظرفی دردار، داخل شکم و روی سطح مرغ را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید سپس آبلیموترش تازه، پیاز (خلالی خردشده) و زعفران را به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
آب روی برنج خیس شده را خالی کنید، آن را داخل قابلمه ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 8 تا 10 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید.
پیاز (نگینی خردشده) را در تابه ای حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا نرم و شفاف شود. هویج را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود سپس قیسی، زرشک، پیازداغ، آلو خورشی، خلال پوست پرتقال و خلال بادام را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
برنج را همراه مقداری نمک و فلفل به تابه اضافه و مخلوط کنید.
داخل شکم مرغ را از مخلوط برنج پُر کنید سپس پوست مرغ را با نخ و سوزن بدوزید، بالها را نیز از پشت ببندید.
تمام سطح مرغ را به وسیله قلمموی آشپزی به کره آغشته کنید سپس آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید و 1 ساعت و 30 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید تا بپزد.
چند بار سطح مرغ را با کره و زعفران چرب کنید، در 15 دقیقه آخر پختِ مرغ، فویل را از روی مرغ جدا کنید و بگذارید مرغ کاملاً طلایی رنگ شود.