آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
خواص کینوا یکی از محبوبترین غذاهای سالم
خواص کینوا عاری از گلوتن ، پروتئین زیادی در پروتئین و یکی از معدود غذاهای گیاهی است که حاوی مقدار کافی از 9 آمینو اسید ضروری هستند .
همچنین در فیبر ، منیزیم ، ویتامینهای B ، آهن ، پتاسیم ، کلسیم ، فسفر ، ویتامین E و آنتیاکسیدانهای مفید مختلف نیز بالا است . یکی از محبوبترین غذاهای سالم است .
مزایای سلامتی کینوا
۱.دارای مواد مغذی بسیار
کینوا یک محصول غله است که برای دانههای روغنی اش رشد میکند . از لحاظ فنی یک دانه غلات در نظر گرفته میشود.
به عبارت دیگر ، آن اساسا ً یک دانه است که برای گندم آماده و خورده میشود .
کینوا یک محصول مهم برای امپراتوری اینکا بود . آنها به عنوان ” مادر همه غلات ” به آن اشاره کردند و معتقد بودند که باید مقدس باشد .
این کشور به مدت هزاران سال در آمریکای جنوبی خورده و تازه به یک غذای سنتی تبدیل شدهاست ، حتی به وضعیت عالی ترین نیز رسیدهاست .
این روزها شما میتوانید محصولات کینوا را در سراسر دنیا پیدا کنید ،
سه نوع اصلی وجود دارد : سفید ، قرمز و سیاه .
این مقدار ماده غذایی در یک فنجان ( ۱۸۵ گرم ) از کینوا پخته شده است :
پروتئین : ۸ گرم .
فیبر : ۵ گرم .
منگنز : ۵۸ درصد از مقرری روزانه توصیهشده .
منیزیم : ۳۰ % از نیاز روزانه.
فسفر : ۲۸ % از نیاز روزانه.
فولات : ۱۹ % از نیاز روزانه.
مس : ۱۸ % از نیاز روزانه.
آهن : ۱۵ % از نیاز روزانه.
روی : ۱۳ % از نیاز روزانه.
پتاسیم ۹ % از نیاز روزانه.
بیش از ۱۰ درصد از نیاز روزانه برای ویتامینهای B۱ ، B۲ و B۶ .
مقادیر کمی کلسیم ، B۳ ( نیاسین ) و ویتامین E .
این موضوع شامل ۲۲۲ کالری و ۳۹ گرم کربوهیدرات و ۴ گرم چربی میشود . هم چنین حاوی مقدار کمی اسیدهای چرب امگا ۳ است .
کینوا به صورت غیر ژنتیکی ، عاری از گلوتن و معمولا ً به صورت ارگانیک پرورش مییابد . حتی با وجود اینکه از لحاظ فنی دانه غلات نیست ، هنوز به عنوان یک غذای کامل در نظر گرفته میشود .
دانشمندان ناسا به آن به عنوان یک محصول مناسب برای رشد در فضای خارجی ، بیشتر براساس محتوای مواد مغذی بالا ، سهولت استفاده و سادگی در حال رشد نگاه میکنند .
سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۳ را ” سال بینالمللی ” اعلام کرد که به دلیل ارزش غذایی بالا و پتانسیل آن برای مشارکت در امنیت غذایی در سراسر جهان است .
۲. شامل ترکیبات فلانوئید ی از خواص کینوا
اثرات سلامتی غذاهای واقعی فراتر از ویتامین و مواد معدنی است که ممکن است با آنها آشنا باشید . هزاران ماده مغذی که برخی از آنها بسیار سالم هستند وجود دارد .
این شامل آنتیاکسیدانهای گیاه به نام فلانوئید ها است که برای ارائه مزایای مختلف سلامتی نشانداده شدهاست .
دو فلانوئید که به طور خاص مورد مطالعه قرار گرفتهاند کورستن و کائمفارول هستند که هر دو در مقادیر زیاد در کینوا یافت میشوند .
این مولکولهای مهم دارای اثرات ضد التهابی ، ضد ویروس ، ضد سرطان و ضد افسردگی در مطالعات حیوانات هستند .
با استفاده از کینوا در رژیم غذایی خود , میزان مصرف کل این مواد غذایی ( و سایر ) مواد مغذی مهم را افزایش خواهید داد .
۳. خیلی با فیبر ، خیلی بالاتر از بیشتر دانهها
مزیت مهم دیگر کینوا ، محتوای فیبر بالا آن است .
متاسفانه ، بسیاری از فیبر ، غیرقابلحل هستند و به نظر میرسد که مزایای سلامتی کینوا مشابه فیبر قابلحل هستند .
گفته میشود که محتوای فیبر محلول در کینوا هنوز کاملا ً مناسب است و حدود ۲.۵ گرم در هر فنجان یا ۱.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم است.
مطالعات متعدد نشان میدهند که فیبر قابلحل میتواند به کاهش سطح قند خون ، کلسترول پایین ، افزایش کامل پری و کمک به کاهش وزن کمک کند .
۴. عاری از گلوتن و کامل برای افراد با حساسیت گلوتنی
یک رژیم بدون گلوتن میتواند سالم باشد ، تا زمانی که بر پایه غذاهایی باشد که به طور طبیعی عاری از گلوتن هستند .
مشکلات زمانی بوجود میآیند که مردم غذاهای عاری از گلوتن را با نشاسته بخورند .
این غذاها بهتر از همتایان دارای گلوتن خود نیستند ، چون غذاهای با ارزش غذایی پایین عاری از گلوتن هنوز غذاهای ناسالم هستند .
بسیاری از محققان به کینوا به عنوان یک جز مناسب در رژیمهای بدون گلوتن برای افرادی که مایل به عرضه کالاهای اساسی مانند نان و پاستا هستند ، نگاه میکنند .
۵. بسیار با پروتئین ، با تمام آمینو اسیدها ضروری
پروتئین از آمینو اسیدها ساخته میشود که نه عدد از آنها ضروری نامیده میشوند چون بدن شما نمیتواند آنها را تولید کند و برای به دست آوردن آنها از طریق رژیم غذایی شما نیاز دارد .
اگر یک غذا شامل تمام ۹ آمینو اسید ضروری باشد ، به عنوان یک پروتیین کامل گفته میشود .
اما کینوا یک استثنا برای این است ، چون حاوی مقادیر کافی از همه آمینو اسیدها ضروری است … به همین دلیل ، این یک منبع عالی پروتئین است . هم پروتئین بیشتری دارد و هم بیشتر از بیشتر دانهها .
۶. یک شاخص گلیسمی پایین دارد ، که برای کنترل قند خون خوب است .
شاخص گلیسمی معیاری است برای اینکه چگونه مواد غذایی به سرعت سطح قند خون شما را بالا میبرند .
خوردن غذاهایی که در شاخص گلیسمی بالا هستند میتوانند گرسنگی را تحریک کرده و به چاقی کمک کنند .
چنین غذاهایی با بسیاری از بیماریهای شایع ، مزمن ، غربی مثل دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی مرتبط بودهاند .
با این ن حال ، مهم است که به خاطر داشته باشید که میزان کربوهیدرات هنوز نسبتا ً بالا است . بنابراین ، اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات را دنبال کنید ، انتخاب خوبی نیست .
7. دارای مواد معدنی فراوان
بسیاری از مردم به اندازه کافی مواد مغذی مهم دریافت نمیکنند . این امر به ویژه در مورد برخی مواد معدنی بویژه منیزیم , پتاسیم , روی و ( برای زنان ) صادق است .
خواص کینوا در تمام مواد معدنی بسیار بالا , به ویژه منیزیم , بسیار بالا است , به ویژه منیزیم , با یک فنجان .
مشکل این است که این ماده حاوی مادهای به نام اسید فیتیک است که میتواند این مواد معدنی را متصل کرده و جذب آنها را کاهش دهد .
با این حال , با خیساندن و / یا جوانه زدن قبل از پخت , میتوانید محتوای اسید فیتیک را کاهش دهید و این مواد معدنی را بیشتر قابلدسترس سازد .
کینوا نیز بسیار بالا بوده و جذب کلسیم را کاهش داده و میتواند سبب ایجاد مشکلاتی برای افراد خاصی با سنگهای کلیه مکرر شود .
8. اثرات مفیدی بر سلامت متابولیک دارد.
با توجه به محتوای بالای مواد غذایی , منطقی است که کینوا میتواند سلامت متابولیکی را بهبود بخشد .
کینوا بسیار بالا در آنتیاکسیدانها است که موادی هستند که رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و معتقدند به مبارزه با پیری و بسیاری از بیماریها کمک میکنند .
9. برای کاهش وزن باید کالری کمتری نسبت به سوزاندن داشته باشید .
برخی ویژگیهای مواد غذایی میتوانند از طریق افزایش متابولیسم و یا کاهش اشتها , کاهش وزن را افزایش دهند .
جالب اینکه , کینوا دارای چندین ویژگی است . این پروتئین میتواند باعث افزایش متابولیسم و کاهش اشتها و کاهش اشتها شود .
مقدار بالای فیبر ممکن است احساس پری را افزایش دهد , که باعث میشود کالری کمتری بخورید . یک ویژگی مهم دیگر است , چون انتخاب چنین غذاهایی با کاهش مصرف کالری ارتباط دارد .
خواص کینوا , یکی از سالمترین و محبوب ترین غذاهای روی کره زمین است . آن ممکن است سطح قند و کلسترول شما را بهبود بخشد و حتی کاهش وزن نیز به شما کمک کند. اما به طور طبیعی عاری از گلوتن ، خوشمزه ، تطبیقپذیر ، و بسیار ساده است که آماده شود .