آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مضرات استفاده از فویل های آلومینیم به موقع پخت مواد غذایی
مضرات استفاده از فویل های آلومینیم , فویل آلومینیومی یک محصول خانگی رایج است که اغلب در آشپزی استفاده میشود .
برخی معتقدند که استفاده از فویل آلومینیومی در پختن باعث میشود که آلومینیوم به غذای شما نفوذ کند و سلامتی شما را در خطر قرار دهد .
با این حال , برخی دیگر میگویند که استفاده کاملا ً ایمن است .
این مقاله از ایران پاتوق به بررسی ریسکهای مرتبط با استفاده از فویل آلومینیومی میپردازد و تعیین میکند که آیا برای استفاده روزانه قابلقبول است یا خیر .
استفاده از فویلهای آلومینیمی جهت طبخ غذا موجب آزاد شدن آلومینیم در مادهی غذایی شده، جذب آلومینیم را تا 100 برابر نیاز روزانه بالا می برد.
آلومینیم فلزی است که در صورت زیاد بودن آن در غذای روزمره به سلول های مغزی، کلیه و استخوان آسیب می رساند.
همانطور که پخت غذا در قابلمهی آلومینیمی اشتباه است و شما را در معرض شکستگی استخوان و آلزایمر و بیماری کلیوی قرار می دهد، پخت غذا در فویل آلومینیمی یا نگهداری غذای داغ در این فویلها نیز به همین ترتیب است.
آیا استفاده از فویل آلومینیومی در پختن غذا بی خطر است ؟
فویل آلومینیومی به صورت صنعتی برای مصارف گوناگون از جمله بستهبندی , عایقبندی و حمل و نقل استفاده میشود . همچنین به طور گسترده در فروشگاههای مواد غذایی برای مصارف خانگی موجود است .
در خانه مردم از فویل آلومینیومی برای ذخیرهسازی مواد غذایی استفاده میکنند تا سطوح پخت را پوشش دهند و غذاهایی مانند گوشت را پوشش دهند تا از از دست دادن رطوبت هنگام پخت جلوگیری کنند .
مردم همچنین ممکن است از فویل آلومینیومی برای پوشاندن و محافظت از مواد غذایی ظریف مانند سبزیجات استفاده کنند .
در آخر , می توان از آن برای تمیز کردن لباسها و تمیز کردن اشیا استفاده کرد .
در واقع , به طور طبیعی در اغلب غذاها , از جمله میوهها , سبزیجات , گوشت , ماهی , غلات و محصولات لبنی اتفاق میافتد .
برخی غذاها مانند برگسبز چای , قارچ , اسفناج و تربچه نیز بیشتر از سایر غذاها جذب و ذخیره میشوند .
علاوه بر این , برخی از آلومینیوم که میخورید از افزودنیهای غذایی فراوری شده, از جمله مواد نگهدارنده , عاملهای رنگی , عوامل ضد کلوخه شدن و غیره استفاده میکنند .
توجه داشته باشید که مواد غذایی تولید شده حاوی افزودنیهای غذایی ممکن است حاوی آلومینیوم بیشتری نسبت به غذاهای آماده خانگی باشد .
آلومینیوم از طریق غذا , آب و دارو بلعیده میشود . با این حال بیشتر آلومینیوم شما از طریق مدفوع و ادرار منتقل میشود و مضر نیست .
پخت با فویل آلومینیومی ممکن است مقدار آلومینیوم غذاها را افزایش دهد
بیشتر مصرف آلومینیوم شما ناشی از غذا است .
با این حال , مطالعات نشان میدهند که فویل آلومینیومی , وسایل آشپزی و ظروف میتواند آلومینیوم را به مواد غذایی شما بفرستند .
این به این معنی است که پختن با فویل آلومینیومی ممکن است مقدار آلومینیوم رژیم غذایی شما را افزایش دهد . مقدار آلومینیوم که هنگام پخت با فویل آلومینیومی از مواد غذایی شما عبور میکند تحتتاثیر تعداد زیادی از چیزها قرار میگیرد , مانند :
درجهحرارت : پختن در دماهای بالاتر
غذاهایی مانند گوجهفرنگی , کلم و ریواس
مواد لازم : استفاده از نمکها و ادویهها در آشپزی
با این حال , میزانی که در زمان پخت غذا به غذا شما نفوذ میکند .
به عنوان مثال , یک مطالعه نشان داد که پختن گوشت قرمز در فویل آلومینیومی , میتواند مقدار آلومینیوم آن را تا ۴۹ / ۹۹ درصد افزایش دهد .
چنین مطالعاتی باعث نگرانی شدهاست که استفاده منظم از فویل آلومینیومی در پخت میتواند برای سلامت شما مضر باشد . با این حال , در حال حاضر هیچ مدرک محکمی برای ارتباط استفاده از فویل آلومینیومی با افزایش خطر بیماری وجود ندارد .
خطرات بالقوه سلامتی مصرف بیش از حد آلومینیوم چیست ؟
تماس روزانه با آلومینیوم که از طریق غذا و آشپزی خود دارید ایمن در نظر گرفته میشود . این به این دلیل است که افراد سالم میتوانند مقدار کمی آلومینیوم را دفع کنند .
با این وجود , آلومینیوم رژیمی به عنوان یک عامل بالقوه در توسعه بیماری آلزایمر پیشنهاد شدهاست .
بیماری آلزایمر یک بیماری نورولوژیکی ناشی از فقدان سلولهای مغزی است . افراد با شرایط کمبود حافظه و کاهش عملکرد مغز را تجربه میکنند .
علت بیماری آلزایمر ناشناخته است , اما تصور میشود به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باشد که میتواند در طول زمان به مغز آسیب برساند .
احتمال دارد که مواجهه با سطوح بسیار بالای آلومینیوم در جیره باعث ایجاد بیماریهای مغزی مانند آلزایمر شود .
علاوه بر نقش بالقوه آن در بیماری مغز , تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که آلومینیوم رژیمی میتواند عامل خطر محیطی برای بیماری التهابی روده ( ibd ) باشد .
چگونه نوردهی خود را در هنگام پخت به حداقل برسانید؟
حذف کامل آلومینیوم از رژیم غذایی غیرممکن است , اما میتوانید برای به حداقل رساندن آن کار کنید .
سازمان بهداشت جهانی ( who ) و اداره غذا و دارو ( fda ) با این نظر موافق هستند که میزان کاهش وزن بدن در هفته کمتر از ۵ / ۲ میلیگرم در هر هفته است .
سازمان امنیت غذایی اروپا از برآورد محافظهکارانه تری نسبت به وزن بدن به ازای هر کیلو گرم وزن بدن در هفته استفاده میکند .
با این حال فرض بر این است که بیشتر مردم کمتر از این مقدار مصرف میکنند .
از پختوپز با حرارت بالا خودداری کنید : پختن غذاهای شما در دماهای پایینتر در صورت امکان .
استفاده از فویل آلومینیومی
استفاده از لوازم غیر فلزی : استفاده از لوازم غیر فلزی برای پختن غذا , مانند ظروف شیشهای و ظروف چینی .
از مخلوط کردن فویل آلومینیومی و غذاهای اسیدی اجتناب کنید : از قرار دادن فویل آلومینیومی یا وسایل آشپزی گرفته تا غذاهای اسیدی مانند سس گوجهفرنگی یا ریواس اجتناب کنید .
علاوه بر این , چون غذاهای فراوری شده تجاری میتوانند در آلومینیوم بستهبندی شوند یا حاوی افزودنیهای غذایی باشند , ممکن است سطوح بالاتری از آلومینیوم را نسبت به معادلهای خانگی خود داشته باشند .
بنابراین خوردن غذاهای خانگی بیشتر و کاهش مصرف غذاهای فراوری شده تجاری ممکن است به کاهش مصرف آلومینیوم شما کمک کند .
آیا باید از استفاده از فویل آلومینیومی ممنوع کرد ؟
فویل آلومینیومی خطرناک به نظر نمیرسد , اما میتواند مقدار آلومینیوم را با مقدار کم افزایش دهد .
اگر نگران مقدار آلومینیوم در رژیم غذایی خود هستید , ممکن است بخواهید پختوپز با فویل آلومینیومی را متوقف کنید .
اما مقدار آلومینیوم که فویل را خنثی میکند احتمالا ً ناچیز است .
همان طور که احتمالا ً در زیر مقدار آلومینیوم که در نظر گرفته میشود میخورید , حذف فویل آلومینیومی از آشپزی نباید ضروری باشد .