فطیر سیب زمینی نوعی پیراشکی است که با مواد میانی اون بیشتر سیب زمینی و ادویه هایی برای خوش طعم کردن است .
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت پیراشکی سیب زمینی چیست ؟
یک ونیم لیوان شیر
یک قاشق غذاخوری شکر
یک عدد تخم مرغ (سفیده برای داخل خمیر وزرده برای رومال )
یک قاشق غذا خوری خمیر مایه
یک سوم لیوان روغن مایع یا کره
یک قاشق چای خوری نمک
۴/۵_۵ لیوان آرد
مواد میانی
دوعدد سیب زمینی درشت
دو قاشق غذاخوری روغن مایع
نمک، فلفل تند وپاپریکا
دو قاشق غذاخوری جعفری خورد شده
برای رومال زرده تخم مرغ وکمی زغفران
کنجد و کمی جعفری
مراحل و طرز تهیه فطیر سیب زمینی :
ابتدا شیر ولرم رو داخل کاسه بزرگی ریخته شکر و خمیر مایه رو هم اضافه کرده مخلوط می کنیم میذاریم تا به عمل بیاد .
خمیرمایه که پف کرد سفیده تخم مرغ و کره و نمک را هم اضافه کرده خوب باهم مخلوط می کنیم آرد رو کم کم با کنترل اضافه کرده تا خمیر نرمی بدست بیاد ۵ دقیقه ورز میدیم بعد روشو پوشانده در جای گرمی میذاریم تا به عمل بیاد (یک ساعت زمان میبره ) .
در این فاصله سیب زمینی رو پوست کنده درشت خورد کرده داخل قابلمه ریخته کمی آب ریخته میذاریم کاملا بپزه بعد سیب زمینی ها داخل کاسه بزرگی ریخته کمی که سرد شد با پشت قاشق له کرده روغن مایع نمک، فلفل ،پاپریکا و جعفری رو اضافه کرده خوب باهم مخلوط می کنیم کنار میذاریم .
بعد خمیرمون که به عمل امد پف خمیر رو می گیریم به دوقسمت تقسیم یک قسمت رو داخل سینی فر که چرب کردیم پهن کرده مواد میانی رو روی خمیر پهن کرده بقیه خمیر رو روی میز باز کرده روی سیب زمینی میذاریم وکناره هاشو با دستزیر خمیر اولی می کشیم.
آماده که شد نیم ساعت استراحت میدیم بعد شکل میدیم وبا زرده تخم مرغ وکمی زعفران رومال کرده کنجد میپاشیم ودر آخر کمی جعفری خورد شده می ریزیم روش ودر فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰درجه تا وقتی روش طلایی بشه می پزیم.
نوش جان