طرز تهیه فندق قاتق یک خورشت خوشمزه و مقوی من ۴۰۰ گرم فندق گرفتم ولی هر نفر حدود ١٠٠ گرم فندق کافیه و اگر دوست دارید لعاب بیشتری داشته باشه میتونید فندوق رو بیشتر کنید
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
مواد لازم برای پخت فندق قاتق چیست ؟
فندق : 400 گرم
مرغ : چند تکه
رب انار ملس یا ترش : چند قاشق غ خ
رب گوجه : یه قاشق غ خ
نمک، زردچوبه، گلپر و فلفل
پودر پیاز و زعفران دم کرده
بادمجان : 2 الی 3 عدد
مراحل و طرز تهیه فندق قاتق :
حالا فندق ها را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که می توانیم پوست دور آنها را می گیریم و چند دقیقه اون ها رو تفت میدیم
همراه آب درون مخلوط کن می ریزیم. (مثلا دو پیمانه مغز فندق را با شش پیمانه آب در مخلوط کن میریزیم )
وقتی فندق ها کاملا له و در آب حل شدند، آن را درون قابلمه ریخته و چند قاشق رب انار ملس یا ترش با یه قاشق رب گوجه مخلوط کرده و نمک، زردچوبه و رب انار را به فندق له شده اضافه کرده.
و مقداری اب بهش اضافه می کنیم و بجوشانیم ، در حین پخت ، مرغ تیکه شده رو با نمک و پودر پیاز و زعفرون که باهم مخلوط شده رو در روغن تفت داده و بعد به خورش اضافه می کنیم.
وقتی که مرغ پخته شد در اخر پخت خورش ، گلپر و فلفل را به آن اضافه می کنیم. بادمجان ها را پوست کنده، سرخ می کنیم و پنج دقیقه قبل از این که غذا را از روی اجاق برداریم،
در خورش می ریزیم تا بادمجون ها طعم غذا رو بگیره و نرمتر بشه ولی من اینکار رو نکردم بادمجون رو کنار ظرف خورش گذاشتم
نکته : گیاه خوار های می تونید مرغ رو حذفش کنید و با بادمجون این غذا رو استفاده کنید
نکته : اگر فندق ها در آب و شکر چند ساعت خیس کنید هم خوشمزه تر میشه و هم پوستشان راحت تر جدا میشود.
مقدار رب انار بستگی به رنگ خورش داره ، طعم خورش بستگی به ذائقه تون داره
نکته : اگر خورش ترش بود می تونید بجای شکر شیره انگور اضافه کنید عالی میشه
نکته : می تونید پیاز رنده شده سرخ کنید و فندق هارو بهش اضافه کنید ، ولی توی دستور اصیل پیاز نداره و من به مرغ هاپودر پیاز زدم و سرخ کردم
نوش جان